STS:n historia

  STS (Student Travel Schools) perustettiin Ruotsissa vuonna 1958. Ensimmäinen kielimatkamme suuntautui Itävaltaan. Tänä päivänä meillä on toimisto 17 maassa sekä yhteistyöjärjestöjä ja kumppaneita ympäri maailman.

  Göteborgilainen Lars Magnusson pisti 1950-luvulla merkille, että ulkomaisten kielten osaamisen tarve oli selkeässä kasvussa. Vuonna 1958 hänestä tuli ensimmäinen isomman luokan kielimatkojen organisoija. Hän ymmärsi, että kielimatkat antoivat nuorille ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia kieltä maassa, jossa sitä puhutaan. Täten oppiminen on nopeampaa ja syvällisempää.

  Lars Magnusson perusti yrityksen STS Student Travel Schools, joka kasvoi nopeasti. Yritys avasi toimistoja ulkomaille ja julkaisi uuden oppimiskonseptin. STS High School, nuorten vaihto-oppilasohjelmat, on ollut käynnissä jo 1960-luvulta lähtien.

  Pitkä kokemuksemme ja laaja verkostomme kouluja, isäntäperheitä ja paikallista henkilökuntaa antavat meille mahdollisuuden tarjota vaihto-ohjelmia monissa maissa maailmanlaajuisesti. Lähde kanssamme hankkimaan elinikäisiä muistoja. Kun palaat takaisin kotiin, on kielitaitosi kehittynyt, olet itsevarmempi ja kokeneempi ja ennen kaikkea kasvanut ihmisenä.

  Virstanpylväitä STS:n historiassa

  1958

  Lähetämme ensimmäisen oppilaamme Itävaltaan. Seuraavana vuonna tarjoamme kielimatkakohteeksi myös Hastingsia, joka on säilynyt yhtenä suosikkikohteistamme aina tähän päivään saakka.

  1964

  Kansainvälisien toimistojen perustaminen alkaa 1960-luvun alussa. Vuonna 1964 avaamme toimistot Norjaan ja Tanskaan.

  1971

  Vaihto-oppilasohjelmat USA:han aloitetaan ja kansainvälinen kiinnostus kasvaa.

  1974

  Avaamme ensimmäisen toimistomme Aasiaan Japaniin.

  1982

  USA:n presidentti Ronald Reagan perustaa vuonna 1982 The Youth Exchange Initiative – järjestön, jonka tavoitteena on lisätä tietoa ja ymmärrystä kansainvälisestä vaihto-oppilastoiminnasta. STS vaihto-oppilailla on vuosien varrella ollut mahdollisuus tavata useita USA:n presidenttejä.

  1985

  Korkeakoulu- ja yliopistokoulutukseen erikoistunut IBS International Business School perustetaan.

  1986

  STS Foundation aloittaa toimintansa. Voittoa tavoittelematon järjestö STS:n vaihto-ohjelmille USA:ssa.

  2002

  Avaamme ensimmäisen Kiinan toimistomme Pekingiin.

  2011

  Avaamme neljännen toimistomme USA:han ja aloitamme STS Intensive -kielimatkat Cambridgessä.

  2014

  Avaamme ensimmäisen oman koulumme Maltalla.