Empowering young people since 1958

STS:llä on ollut ilo ja kunnia tehdä merkityksellistä yhteistyötä eri toimijoiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

MKKV-white.png

MKKV - Motoristit koulukiusaamista vastaan

Motoristit koulukiusaamista vastaan (MKKV) lähti liikkeelle Tampereella syksyllä 2013 motoristien keskuudessa syntyneestä ajatuksesta ottaa yhdessä kantaa koulukiusaamista vastaan.

Koulukiusaaminen on missä tahansa oppilaitoksessa tapahtuvaa henkistä ja/tai fyysistä väkivaltaa. Valitettavasti kouluissa tapahtuva kiusaaminen on tuhansien lasten ja nuorten arkea, joidenkin arvioiden mukaan noin 15 prosenttia lapsista ja nuorista kohtaa koulussa erilaista kiusaamista ja väkivaltaa ja tätä vääryyttä vastaan taistellakseen, on STS Kielimatkat lähtenyt MKKV:n kelkkaan tai pyörän selkään edistääkseen osaltaan motoristien tekemää koulukiusaamisen vastaista työtä.

´Meillä STS:llä ollaan niin ylpeitä saadessamme olla mukana näin tärkeässä asiassa, edistämässä nuorten hyvinvointia heidän jokapäiväisessä arjessaan, koulumaailmassa, jossa jokaisella tulisi olla hyvä ja turvallinen olla aina ensimmäisestä luokasta peruskoulun ja mahdollisten jatko-opintojen loppuun saakka, unohtamatta ulkomaille suuntautuvia opintoja kielimatkojen ja vaihto-ohjelmien muodossa. Yhteinen tavoitteemme on koulu koululta rohkaista puuttumaan kiusaamiseen ja osoittaa, että jokainen nuori on tärkeä. Yhdessä haluamme tarjota nuorille mahdollisuuden olla oma itsensä ja tavoitella omia unelmiaan´, toteaa Emilia STS Kielimatkoilta.

Lue lisää STS:n ja MKKV:n yhteistyöstä

WorldVision.png

Suomen World Vision

STS:n Suomen toimistolla on jo vuosien ajan ollut oma kummipoika Ugandassa. On ollut ilo ja kunnia seurailla Donaton elämää jo vuosikymmenen ajan, aina siitä saakka, kun Donato oli 5 vuotias. Nyt Donato on jo 16 vuotias nuori mies joka pärjää mukavasti koulussa, tykkää jalkapallosta ja rakastaa herätä kahvin tuoksuun aamuisin!

World Visionin tuella

* yksi uusi perhe saa työkalut köyhyyden kierteen katkaisemikseksi, joka minuutti
* yksi nälkäinen lapsi saa ravintoa, joka minuutti
* yksi uusi ihminen saa puhtaan veden käyttöönsä, joka 10. sekunti
* kolme uutta koulua saa puhtaan veden lähteen, joka päivä

Lue lisää World Visionin kummien tuen vaikutuksista Donaton kotiseudulla Kirewa-Nubuyogassa

Pelastakaa Lapset ry

Jo vuodesta 2011 on STS:n Suomen toimiston väki kieltäytynyt perinteisistä yritysjoululahjoista ja päättänyt käyttää firman joululahjarahat parempaan tarkoitukseen.

Vuoden 2019 joululahjarahojen hyväntekeväisyyskohteeksi valikoitui Pelastakaa Lapset Ry:n Lahjaksi Tulevaisuus -joulukeräys! Joulukeräykseen osallistuneet ovat mukana auttamassa kotimaamme köyhemmissä perheissä eläviä lapsia. Lahjoitukset osoitetaan vähävaraisemmista perheistä tulevien lasten harrastemaksuihin sekä oppikirjoihin lukio- ja ammattiopistoopintojen ajalle. Lahjoitusten turvin nuorten tulevaisuus ei jää pelkän peruskoulun varaan, vaan he voivat valmistua ylioppilaaksi tai ammattiin.