Kielimatkat, 15–18-vuotiaille

Mitä hyötyä kielimatkasta on?

On upea tunne päästä seuraamaan oppilaitamme, jotka palaavat kesän kielimatkalta kotiin säihkyvin silmin, parantuneen itsetunnon kera täynnä intoa päästä kertomaan kesän kokemuksista perheelle ja ystäville. Kysyttäessä kielimatkan hyödyistä, nuoret nostavat lähes poikkeuksetta esille uudet ystävät ja rohkaistumisen kielenkäyttäjänä. Vanhemmat korostavat nuoren kehittymistä ja itsenäistymistä; lentokentällä on hyvästelty perheen tyttö tai poika matkaan, mutta kotiin palaakin itsenäisempi ja selvästi kasvanut nuori nainen tai mies.

Palattuasi kielimatkalta tulet sinäkin huomaamaan saaneesi siitä irti paljon muutakin, kuin vain vahvistuneen kielitaidon. Olet kasvanut ihmisenä sekä saanut uusia ajattelutapoja ja näkökulmia elämää ja vieraita kulttuureja kohtaan.

Kotiin tulet kielimatkaltasi tuliaisten lisäksi tuomaan:

 • Kokemuksia uudesta kulttuurista
  Kielimatkalla saat paljon enemmän kokemusta vieraasta kulttuurista, kuin normaalilla lomamatkalla, erityisesti jos olet valinnut isäntäperhemajoituksen. Lisäksi sinulla on paikallisia opettajia, jotka luonnollisesti tuovat mukanaan paikallista kulttuuria luokkahuoneeseen, sekä muista maista saapuneita matkakavereita, jotka yhdessä muodostavat monien kultturien sulatusuunin.
 • Uusia näkökulmia omaan kulttuurisi
  Katsomalla omaa kulttuuriasi uusin silmin, tulet oppimaan paljon uusia asioita itsestäsi ja elämästäsi. Mistä pidät omassa maassasi? Mistä et pidä? Ehkä tulet huomaamaan, kuinka paljon kotimaasi perinteet ja arvot merkitsevät sinulle.
 • Henkilökohtaista kehitystä
  Tämä on ehkä ensimmäinen kerta, kun matkustat ulkomaille ilman omia vanhempiasi. Vastuun ottaminen itsestäsi kasvattaa ja kehittää sinua monilla arvokkailla tavoilla: uskallat ottaa vastaan uusia haasteita, itsenäistyt ja opit avarakatseisuutta.
 • Kielitaitoa ja rohkeutta käyttää kieltä
  Kielen opiskelu maassa, jossa sitä puhutaan äidinkielenä, parantaa ääntämistäsi ja opit uusia ilmaisuja sekä eleitä. Kaikki tämä nostaa kielitaitosi tasoa ja erityisesti rohkaisee sinua kielenkäyttäjänä. Opetus antaa loistavan ponnahduslaudan myös aktiiviseen oppimisen jatkamiseen kotioloissa.
 • Kansainvälisen ystäväverkoston
  Uudet ystäväsi tulevat monista eri maista. Inspiroidu heistä ja jaa ajatuksiasi sekä ideoitasi. Kansainvälinen verkosto on todella arvokas, niin yksityis- kuin työelämässäkin.