Summer Academy
Sinulle 8-19-vuotias
+358 9 685 0830

Mitä hyötyä kielimatkasta on?

On upea tunne päästä seuraamaan oppilaitamme, jotka palaavat kesän kielimatkalta kotiin säihkyvin silmin, parantuneen itsetunnon kera täynnä intoa päästä kertomaan kesän kokemuksista perheelle ja ystäville. Kysyttäessä kielimatkan hyödyistä, nuoret nostavat lähes poikkeuksetta esille uudet ystävät ja rohkaistumisen kielenkäyttäjänä. Vanhemmat korostavat nuoren kehittymistä ja itsenäistymistä; lentokentällä on hyvästelty perheen tyttö tai poika matkaan, mutta kotiin palaakin itsenäisempi ja selvästi kasvanut nuori nainen tai mies. 

Palattuasi kielimatkalta tulet sinäkin huomaamaan saaneesi siitä irti paljon muutakin, kuin vain vahvistuneen kielitaidon. Olet kasvanut ihmisenä sekä saanut uusia ajattelutapoja ja näkökulmia elämää ja vieraita kulttuureja kohtaan.

 

1_paula_llopis_martinez_Cambridge_CTM_8139.jpg

Kotiin tulet kielimatkaltasi tuliaisten lisäksi tuomaan:

 • Kokemuksia uudesta kulttuurista
  Kielimatkalla saat paljon enemmän kokemusta vieraasta kulttuurista, kuin normaalilla lomamatkalla, erityisesti jos olet valinnut isäntäperhemajoituksen. Lisäksi sinulla on paikallisia opettajia, jotka luonnollisesti tuovat mukanaan paikallista kulttuuria luokkahuoneeseen, sekä muista maista saapuneita matkakavereita, jotka yhdessä muodostavat monien kultturien sulatusuunin.
 • Uusia näkökulmia omaan kulttuurisi
  Katsomalla omaa kulttuuriasi uusin silmin, tulet oppimaan paljon uusia asioita itsestäsi ja elämästäsi. Mistä pidät omassa maassasi? Mistä et pidä? Ehkä tulet huomaamaan, kuinka paljon kotimaasi perinteet ja arvot merkitsevät sinulle.
 • Henkilökohtaista kehitystä
  Tämä on ehkä ensimmäinen kerta, kun matkustat ulkomaille ilman omia vanhempiasi. Vastuun ottaminen itsestäsi kasvattaa ja kehittää sinua monilla arvokkailla tavoilla: uskallat ottaa vastaan uusia haasteita, itsenäistyt ja opit avarakatseisuutta.
 • Kielitaitoa ja rohkeutta käyttää kieltä
  Kielen opiskelu maassa, jossa sitä puhutaan äidinkielenä, parantaa ääntämistäsi ja opit uusia ilmaisuja sekä eleitä. Kaikki tämä nostaa kielitaitosi tasoa ja erityisesti rohkaisee sinua kielenkäyttäjänä. Opetus antaa loistavan ponnahduslaudan myös aktiiviseen oppimisen jatkamiseen kotioloissa.
 • Kansainvälisen ystäväverkoston
  Uudet ystäväsi tulevat monista eri maista. Inspiroidu heistä ja jaa ajatuksiasi sekä ideoitasi. Kansainvälinen verkosto on todella arvokas, niin yksityis- kuin työelämässäkin.

 

Kesän 2017 kielimatkalaisille teettämämme palautekyselyn mukaan, jopa 74 % nuorista kertoi saaneensa kielimatkalta enemmän uusia ystäviä, kuin oli lähtiessä olettanut ja lähes 84 % kertoi upeiden muistojen määrän ylittäneen odotukset heittämällä! 

Siksi me tätä teemme, siksi me täällä olemme. Ylittämässä nuo odotukset jokaisen oppilaan kohdalla!

Kun sinulla herää kysyttävää, ole meihin yhteydessä, autamme mielellämme!


8-Phone-Women-AdobeStock_118224614.jpg 8-Phone-Women-AdobeStock_118224614.jpg

Vastauksia kysymyksiisi

helposti ja nopeasti! Jätä alle puhelinnumerosi, tavoittelemme sinua puhelimitse mahdollisimman pian!


1-C2C-Leader-Kathrine-Ostenstad-ROute-66_2940 (1).jpg 1-C2C-Leader-Kathrine-Ostenstad-ROute-66_2940 (1).jpg

Lataa esitteemme, ole hyvä!

Sports & Lifestyle, Adventure, Intensive vai Original? Lataa kesän esite ja valitse suosikkisi!

Usein kysytyt kysymykset

 • Minkälaisia matkoja tarjoatte?

  Olemme kaikki erilaisia, siksi myös opimme eri tavoin. Haluatko oppia kieltä aktiivisen tekemisen kautta vai viihdytkö paremmin luokkahuoneessa?

  Kielimatkat - Klassisilla kielimatkoilla sinulla on sekä oppitunteja ja hauskoja retkiä ja aktiviteetteja. Kielimatkaan voit yhdistää urheilukurssin (tai valokuvausta, vapaa-aikaa jne.) monissa kohteissamme. Tällä kielimatkatyypillä on myös mahdollista valita intensiivikurssi.

  Lue lisää kielimatkoista

  Urheilumatkat - Näillä matkoilla voit yhdistää urheiluharrastuksen kielen oppimiseen. Näillä matkoilla on yleensä vähemmän oppitunteja, ja kielen oppimiseen keskitytään urheiluharrastuksen kautta kansainvälisessä ryhmässä.

  Lue lisää urheilumatkoista

  Seikkailumatkat - erittäin suosittu kielimatka, jolla ei ole perinteistä kielen opetusta luokkahuoneessa. Tämä kielimatka on täynnä aktiviteetteja, retkiä ja muuta hauskaa. Esimerkiksi Coast to Coast on seikkailu, jolla oppilaamme matkaavat halki USA:n pysähtyen monissa jännittävissä paikoissa matkan aikana.

  Lue lisää Adventure-kielimatkoista

  Lifestyle - tällä kielimatkalla pääpaino on suositussa harrastuksessa. Jos esimerkiksi pidät valokuvauksesta tai surffauksesta, voit yhdistää mielenkiinnon kohteesi kielimatkaasi. Valitsemalla Lifestyle vaihtoehdon maksimoit kokemuksesi kielimatkalla yhdistämällä ykkösharrastuksesi viihdyttäviin ja informatiivisiin kielen oppitunteihin.

  Lue lisää Lifestyle-kielimatkoista.

 • Millaisia oppitunnit ovat?

  Oppitunnit poikkeavat aivan varmasti suomalaisista oppitunneista - opettajamme ottavat huomioon, että olet opiskelemassa kieltä siellä, missä sitä puhutaan äidinkielenä. Järjestämme vaihtelevasti ryhmätöitä, esitelmiä, lausumisharjoituksia ja ohjattuja aktiviteetteja, joihin osallistut yhdessä uusien ystäviesi kanssa ympäri maailmaa. Kotitehtäväsi voi esimerkiksi olla kertoa opiskelukavereillesi sinun ja isäntäperheesi illallisesta.

 • Voinko majoittua ystäväni kanssa?

  Ehdottomasti. Pyrimme majoittamaan samaa sukupuolta olevat ystävät ja sisarukset samaan isäntäperheeseen näin halutessanne. Sama koskee hotelli- ja kampusmajoitusta. Jopa neljä ystävää tai sisarusta voi asua yhdessä. Kerro meille varausvaiheessa, kenen kanssa haluat asua.

  Lue lisää Varaustietoa.

 • Voinko lähteä kielimatkalle vaikka minulla on sairaus tai allergioita?

  Teemme kaikkemme, että jokainen pääsee unelmiensa kielimatkalle. Siksi on tärkeää, että kerrot meille avoimesti kaikki sairautesi ja allergiasi. Näin pystymme löytämään juuri sinulle parhaan ratkaisun. Meillä on isäntäperheitä, joilla on kokemusta diabeteksesta, allergioista, lääkityksistä, ruokavalioista ja elintavoista. Ota meihin yhteyttä jos olet epävarma, autamme mielellämme!

  Lue lisää Varaustietoa.

 • Miten paljon opin kielimatkalla?

  Olet vieraan kielen ympäröimänä kaikkialla - isäntäperheessä, koulussa ja vapaa-ajallasi, ja hyödyt joka minuutista. Luokkahuoneessa hankkimasi tiedot ja taidot ovat vain yksi osa opiskelua. Pyrimme siihen, että ryhmät ovat mahdollisimman kansainvälisiä, jotta kieltä tulisi käytettyä mahdollisimman paljon. Opit myös paljon käytännössä oppituntien jälkeen, kun vietät vapaa-aikaa isäntäperheesi kanssa, menet shoppailemaan tai vaikka ostamaan jäätelöä.

  Lue lisää opiskelusta STS:n tapaan.

 • Kuinka varaan matkan?

  1 – Valitse kohteesi

  2 – Valitse sopiva kurssi

  3 – Varaa ja aloita lähtölaskenta!

Soita meille+358 9 685 0830
Olemme avoinna ma-pe klo 09.00-17.30 Lisätietoja

Postiosoitteemme
STS Kielimatkat Helsinki
Mannerheimintie 44 A
00260 Helsinki

© STS Education AB 1958–2018