Kielimatkat, 8–19-vuotiaille

Kysytyimmät kysymykset kielimatkoista!

Thu Dec 21 2017

Sadat auttoivat auttamaan ja nyt päästään tulosten pariin!

Kysyimme aiemmin, mikä nuoria ja heidän vanhempiaan mietityttää kesän kielimatkoissa ja saimme satoja vastauksia, eli kysymyksiä :)

Kokosimme alle top 5 yleisintä kysymystä, sekä tietysti vastaukset niihin, tiesitkö sinä jo tämän kielimatkoista?

1) Minkä ikäisille kielimatka on ja voiko matkalle lähteä kaverin kanssa?

Kielimatkat ovat hieman kurssityypistä riippuen 10-19–vuotiaille nuorille. Meistä ystävyys on ihanaa, siksi kannustamme nuoria lähtemään kielimatkalle myös yhdessä ystävän kanssa – the more the merrier! Jos varaat matkan kaverin kanssa, muistakaa käyttää kampanjakoodia STSBFF, niin saatte 50 €:n lisäalennuksen matkan kokonaishinnasta. Toki kielimatkalle sopii lähteä yksinkin, sillä vuosien kokemuksen perusteella ja oppilaitamnme kuuntelemalla tiedämme, että matkalla tutustuu kyllä moniin mahtaviin tyyppeihin. Tuure Boeliuskin uskalsi lähteä reissuun yksin!

2) Mitä kielimatka maksaa? Tuleeko paikan päällä paljon lisäkuluja?

Kielimatkojen hinnat lähtevät noin 1 900 €:sta ja hinta pitää sisällään aina kaiken:

* meno-paluulennot
* kurssityypin mukaisen majoituksen ja ruokailut (useimmiten isäntäperheessä täysihoidolla)
* opiskelu, tasokoe, tarvittavat materiaalit ja kielidiplomi
* aktiviteetteja ja retkiä (huom! myös lisäretkipaketti sisältyy kesällä 2018 hintaan!)
* aikuisen ohjaajan tuen 24h/vrk koko matkan ajan
* lähtöinfowebinaarin ennen matkaa
* yhteensä 3 palautekyselyä (2 matkan aikana, 1 jälkeen)
* STS Repun
* paikallisen julkisen liikenteen liput Englannissa ja Maltalla

Kohdekohtaiset hinnat näet kohdevalikosta!

Mahdollisia lisäkustannuksia voivat olla esim.

* ruokailut road trip matkoilla sekä majoituksesa, jossa on puolihoito
* taskuraha (shoppailuun, tuliaisiin, virvokkeisiin..)
* matkavakuutus (varattavissa myös STS:n kautta)
* ESTA-rekisteröityminen USA:n kielimatkoilla
* mahdolliset paikallisen julkisen liikenteen kustannukset
* mahdolliset vapaaehtoiset lisäretket kohteessa

3) Isäntäperhe, kampus vai resortmajoitus?

Majoitusvaihtoehtoja on monia ja jokaiselle löytyy varmasti se itselle mieluisin. Klassiseen kielimatkaan on aina kuulunut isäntäperhemajoitus. Tämä on loistava tapa tutustua paikallisten kulttuuriin ja elämään ja oppia uutta. Samalla nuoren täytyy pitää mielessä, että hän on isäntäperheen vieras, ja että hänen tulee sopeutua isäntäperheen tapoihin ja kulttuuriin, ei toisin päin! Jos sinulla on tarkkoja mieltymyksiä esimerkiksi ruokailuun liittyen, suosittelemme kampus- tai resortmajoitusta. Jos olet epävarma siitä, mikä vaihtoehto sopii sinulle parhaiten, laita meille viestiä niin autamme valinnan tekemisessä!

Lue lisää majoittumisesta kielimatkalla

4) Miten paljon matkalla oppii?

Tämä on tietysti kiinni myös itsestäsi! Kielimatkalla keskitytään oppikirjojen ohella käytännön kielen oppimiseen esimerkiksi esitelmien, keskustelujen, tai vaikka roolipelien kautta. Kieltä käytetään matkan aikana myös retkillä ja aktiviteeteissa. Tässä muutama vinkki uuden kielen oppimisen tehostamiseksi:

* lähde reippaasti mukaan, ole oma itsesi ja keskustele. Kukaan ei tuomitse sinua, vaikka kielioppi tai lausuminen ei menisikään sataprosenttisen oikein
* älä ole liian ankara itsellesi ja muista suhtautua mahdollisiin virheisiin huumorilla. Kukaan meistä ei ole täydellinen, ja kielen kanssa mokailuista tulee jälkikäteen hauskoja tarinoita!
* yritä ajatella vieraalla kielellä. Ajattele päässäsi esimerkiksi mitä teet, mihin olet menossa ja kenen kanssa, mitä ympärilläsi tapahtuu, mistä asioista pidät… jos ajatuksesi ovat jo valmiiksi vieraalla kielellä on sinun helpompi puhua sitä.
* kuuntele musiikkia, streamaa Netflixiä tai katso Youtubea! Mitä enemmän kuuntelet vierasta kieltä, sitä enemmän opit sitä koko ajan. Et ehkä ymmärrä jokaista sanaa, mutta ymmärrätkö kenties asiayhteyden?
* päätä ennen matkalle lähtöä, että juttelet joka päivä jonkun uuden kielimatkakaverisi kanssa, joka ei ole kotoisin Suomesta!

Lue lisää opiskelemisesta kielimatkalla

5) Mitä kielimatkalla tehdään?

Kaikkea hauskaa! Kielimatkoja on paljon erilaisia. Voit lähteä klassiselle kielimatkalle Maltalle, jossa opiskelet englantia ja nautit rantaelämästä, harrastuskielimatkalle pelaamaan jalkapalloa Real Madridin kanssa, surffaamaan Balille, seikkailumatkalle Amerikan, Kanadan tai Euroopan halki, tutustumaan Japanin ihmeisiin... Autamme mielellämme juuri sinulle sopivan kielimatkan löytämisessä! Kielimatkaan sisältyy aina retkiä ja aktiviteetteja, jotta saat mahdollisimman paljon irti matkastasi. Retkien lisäksi vietät yhteistä aikaa muiden kielimatkalaisten kanssa aktiviteettien ja discojen parissa, ja saat muistoja jotka kestävät loppuelämän.

Oletko valmis tekemään päätöksen ja varmistamaan elämäsi kesän varaamalla paikkasi kesän kielimatkalla? Tsekkaa kohteet ja varaa!

Haluatko lisää tietoa johonkin tiettyyn matkaan liittyen? Ota meihin yhteyttä tai tule mukaan ilmaiseen infowebinaariin jaa aloita unelmiesi matkan suunnittelu kanssamme.