Ulkomailla opiskeleminen on nyt arvostetumpaa kuin koskaan!

Wed May 15 2019

Kysymys: kaksi nuorta hakijaa kävelee työhaastatteluun. Molemmilla hakijoilla on hyvin samantyyppinen tausta, koulutus ja työkokemus. Kumpi hakijoista saa paikan?

Vastaus: paremman kielitaidon omaava hakija!

Tämä on todellisuus 2000-luvun avoimissa työpaikoissa. Maailman muuttuessa kokoajan globaalimpaan suuntaan nousevat vaatimustasot kielitaitoa ja kansainvälisyyttä kohtaan ennestään. Listasimme muutaman painavan syyn, miksi teidänkin perheessä tulisi panostaa nuoren kansainvälistymiseen, maailmankuvan avartamiseen ja kielitaitoon nyt. Ei huomenna, vaan nyt.

Uramahdollisuudet

Kilpailu avoimista työpaikoista on kovaa. Vähintään kahden kielen osaaminen sujuvasti voi antaa hakijalle etulyöntiaseman ja mahdollisuuden erottua edukseen mahdollisesti hyvin samankaltaisen työkokemuksen ja koulutustason omaavasta hakijajoukosta. Työpaikan löytäminen omalta alalta vuoden sisällä valmistumisesta on kaksi kertaa todennäköisempää, jos CV:tä koristaa oman alan opinnot ulkomailla. Kielitaito ja kansainväliset opinnot voivat olla hyödyksi myös palkkaneuvotteluissa. On tutkittu, että vieraan kielen osaaminen voi nostaa palkkatasoa 10-15 % ja ulkomailla suoritetut opinnot jopa 25 %.

Henkilökohtainen kehitys

Kielen opiskeleminen ulkomailla kielimatkalla, vaihto-ohjelmassa tai korkeakouluopinnoissa kehittää nuorta ihmisenä monin työelämässä arvostetuin tavoin. Itsenäisyys, oma-aloitteisuus, joustavuus, avoimempi maailmankatsomus, kommunikointikyky, ongelmanratkaisukyly ja kyky tehdä päätöksiä ovat vain muutama ominaisuus, joita kansainväliset opinnot kehittävät, ja joita jokainen työnantaja arvostaa.

Kielitaito vaikuttaa vahvasti myös ajatusmaailmaamme ja siihen, kuinka käsittelemme tietoa. Kaksikielisillä lapsilla on tutkitusti keskimäärin parempi muisti ja kyky konkretisoita ja soveltaa käytäntöön annettua informaatiota. Vieraan kielen hallitseminen sujuvasti myös kohottaa itsetuntoa ja antaa varmuutta seistä omien päätösten takana.

Muurien kaataminen ja suhteiden luominen

Kyky puhua useampia kielia avaa uusia ovia uudenlaisiin suhteisiin, tarjoaa mahdollisuuden kommunikoida ja samaistua erilaisista taustoista tuleviin ihmisiin ja tätä myöten ymmärtää maailmaa paremmin. Kielitaidolla pystyt kaatamaan kielimuureja ja rakentamaan siltoja eri kulttuurien välille, ymmärtämään erilaisuutta ja tajuamaan, että se, mikä tekee meistä erilaisia on loppujen lopuksi se, joka tuo meidät myös yhteen! Kaikessa yksinkertaisuudessaan kielitaito tarjoaa mahdollisuuden kommunikoida ihmisten kanssa, vaihtaa ajatuksia, tietoa ja kokemuksia. Tämä, jos mikään, rikastuttaa niin henkilökohtaista kuin ammattatillistakin minää avaten oven tuhansiin eri mahdollisuuksiin maailmassa.

Eli, kuinka toimia tarjotaksesi teidänkin perheen nuorelle kansainvälisemmän tulevaisuuden?

Me STS:llä uskomme vahvasti tekemällä ja kokemalla oppimisen voimaan! Uskomme, että kokemuspohjainen oppiminen on tehokkain tapa oppia uutta kieltä ja tutustua uuteen kulttuuriin, kasvattaa itseluottamusta ja avartaa maailmankatsomusta. Yhdistämällä luokkahuoneopiskelun aktiiviseen vapaa-aikaan ja kohteelle ominaisimpiiin nähtävyyksiin ja kulttuuriin nuori oppii kieltä nopeammin ja saa itsevarmuutta ilmaista itseään, hän tulee kuulluksi ja huomioiduksi.

Kielimatkamme on suunniteltu kannustamaan ja tukemaan nuorta ja tarjoamaan avaimet sellaiseen kielitaidon kehitykseen, johon ei kotiloissa olisi mahdollisuutta. Kielimatka tarjoaa luonnollisesti tehokkaamman, todistetusti nopeamman ja ehdottomasti hauskemman tavan oppia. Kohdevalikoiman kattaessa Ison-Britannian, USA:n, Kanadan, Ranskan, Espanjan, Maltan ja Japanin, olemme vakuuttuneita siitä, että joukosta löytyy jokaiselle juuri niitä omia tavoitteita ja haaveita vastaava kohde ja kurssityyppi. Ison-Britannian kielimatkamme ovat saaneet arvostetun British Councilin akkreditoinnin ja ne toteutetaan yhteistyössä sisaryhtiömme LSC:n, Language Study Centresin kanssa.

Ensimmäinen askel kohti teidänkin perheen nuoren kansainvälisempää minää ja avoimempien ovien maailmaa riippuu paljolti myös sinusta!

1) lataa tai tilaa ilmainen esite

2) tule mukaan infowebinaariin kuulemaan lisää kohdevalikoimasta ja kurssityypeistä

3) ota meihin yhteyttä, autamme mielellämme kotisivujen chatissa, puhelimitse sekä sähköpostitse

4) varaa ja varmista nuorelle hauska ja hyödyllinen kesäloma STS:n kanssa

Luetuimmat STS Blogissa juuri nyt:

Tehostartti oman kielimatkasuosikin valintaan (step by step -opas unelmien kesään ulkomailla)

STS mukana Cheerleadingin MM kisoissa Orlandossa (yhteistyössä Northern Lights Cheerleading Ry:n kanssa)

STS mukana tukemassa kestävää matkailua - junalla kielimatkalle (uutuus kesälle 2020)

Mimmi matkalla halki USA:n (legendaarinen Coast to Coast USA oppilaan silmin)