Kielimatkat, 15–18-vuotiaille

Thilda starttaa kesällä kolmannelle kielimatkalleen

Mon Apr 29 2019

Thilda halusi kokea jotain uutta, ja varasi kielimatkan Hastingsiin. Matkalta palattuaan Thildan tiedonjano ja halu tutustua uusiin kulttuureihin oli kasvanut entisestään ja pian varattuna oli uusi kielimatka ja suuntana Malta. Tulevana kesänä Thilda starttaa jo kolmannelle kielimatkalleen STS:n kanssa ja kertoo nyt, miksi intohimo nähdä maailmaa on niin suuri, minne seuraava matka suuntaa ja mitä hän on saanut irti aiemmista kokemuksistaan.

Nimi: Thilda
Ikä: 17-vuotta
Kotikaupunki: Tukholma
Matkan STS:n kanssa: Hastings, Malta ja ensi kesänä USA Coast to Coast

Miksi alunperin innostuit ajatuksesta kielimatkailuun?
Olen aina halunnut testata uusia asioita ja nähdä maailmaa. Tuntui siltä, että kielimatka olisi hyvä tapa nähdä uusia asioita, kokea uusia juttuja ja oppia kulttuurien välisiä eroja. Kielimatkailu kuulosti mielenkiintoiselta ja opettavaiselta tavalta toteuttaa unelmiani.

Mikä on ollut mieleenpainuvinta aiemmilla matkoillasi?
Parasta on ehdottomasti ollut uudet ystävät niin kotimaastani, kuin muistakin maista. Olen suurimpaan osaan kielimatkakavereistani yhteydessä edelleen, useamman kerran viikossa. Hauskaa on ollut myös se, miten erilaisia jokainen päivä voi olla. Joka iltapäivä on ohjelmassa jotain uutta ja olen päässyt näkemään ja tekemään paljon erilaisia juttuja kohteissa ja niiden lähiympäristössä. Viikonloppuisin oli aina aikaa pidemmille retkille kaukausempiinkin kohteisiin. Hastingsin kielimatkallani parasta oli ihana isäntäperheeni, jonka toivon tapaavani uudelleen vielä joskus sielläpäin vieraillessani. Perheeseeni kuului host-äiti Francesca ja host-isä David ja he pitivät aina huolen siitä, että minulla oli kaikkea, mitä tarvitsin ja olivat aidosti kiinnostuneita siitä, miten päiväni oli kulunut ja että minulla oli kivaa. Koin olevani osa heidän perhettään ja pääsin treenaamaan kielitaitoani paljon heidän kanssaa jutellessa.

Mitä olet oppinut kielimatkoillasi?
Perheen kanssa jutellessa vahvistui kielitaitoni sekä kulttuurituntemukseni Englannista.

Olet lähdössä uudelle matkalle taas ensi kesänä, kerro siitä hieman lisää!
Olen varannut ensi kesäksi USA:n Coast to Coast reissun ja odotan sitä aivan käsittämättömän paljon. Road Trip USA:ssa on ollut haaveeni jo kauan!

Mitä haluaisit sanoa nuorille, jotka harkitsevat kielimatkaa parhaillaan?
Lähde! Kielimatka on ehdottomasti yksi hauskimmista asioista, joita olen koskaan tehnyt. Tulet saamaan paljon uusia kavereita ja kokemuksia. Suosittelisin matkustamaan yksin, sillä tulet tapaamaan paljon muitakin yksin matkustavia nuoria ja olet avoimemmin mielin uusille tuttavuuksille. Kävin Maltalla pääsiäisloman minikielimatkalla ja se oli loistava tapa ´kokeilla´ kielimatkaa, aloita vaikka siitä.

Kiitos Thilda, oli mukava päästä kuulemaan ajatuksiasi kielimatkoistasi. Ihanaa matkaa tulevalle kesälle, toivottavasti kuulemme sinusta uudelleen USA:sta kotiin palattuasi!

Varmista sinäkin oma paikkasi unelmiesi kielimatkakohteessa kesällä 2019 tai 2020 pian!

Suosituimpia artikkeleita STS Blogissa just nyt:

1) Bettinan matka Maltan auringon alle

2) Ulkomailla opiskeleminen on nyt arvostetumpaa kuin koskaan

3) Mimmi matkalla halki USA:n

4) STS mukana Cheerleadingin MM -kisoissa Orlandossa