Kielimatkat, 12–19-vuotiaille
Varmista unohtumaton kesäloma 2020 – Varaa paikkasi kielimatkalla!

Tee Instagram-tilistäsi kesän upein

Tue Jun 27 2017

Kesän kielimatkat lähestyvät ja sitä myötä myös mahdollisuus ottaa paljon hienoja valokuvia. Haluatko sinä olla se, joka ottaa kesän parhaimman lomakuvan kielimatkasi aikana? Kaipaatko kuitenkin hieman lisäinspiraatiota täydellisen kuvan ottamiseen? Anna, kun autamme!

On olemassa useita keinoja, joiden avulla sekä parannat taitojasi valokuvaajana, että luot Instagram-tilistäsi kadehdittavan hienon. Tässä kolme parasta vinkkiä, joiden avulla onnistut Instagram-kuvaajana tänä kesänä:

1. Käytä mielikuvitustasi

Kuvauksen kohteen ei tarvitse olla kuvan keskipisteessä, eikä linjojen tarvitse olla suoria. Kohdetta voi myös kuvata muualta kuin edestäpäin. Liiku yksityiskohtien ympärillä tai vaihda kuvakulmaa – ota kuva esimerkiksi yläpuolelta sen sijaan, että kuvaisit suoraan edestä. Voit kuvata kohdetta läheltä, jolloin saat vangittua hienoja yksityiskohtia, tai ottaa askeleen taaksepäin ja saada enemmän asioita mukaan kuvaan. Kuvaaminen oven tai ikkunan takaa luo kauniit kehykset kuvalle. Kuvistasi tulee elävämpiä ja mielenkiintoisempia, jos astut ulos mukavuusalueeltasi ja lähdet testaamaan rajojasi.

2. Leikittele valolla ja varjolla

Jos otat kuvasi oikeanlaisessa valossa, siitä voi tulla taianomainen ilman editointia. Yksi vinkki on ottaa kuva auringon noustessa tai laskiessa. Jos valonlähde sijaitsee takanasi, saat kuvaasi hienon taustavalon. Voit hyödyntää rakennuksia, ihmisiä ja muita yksityiskohtia luodaksesi mielenkiintoisia ja kauniita varjoja. Näin saat varmasti hienon tunnelman kuvaasi.

3. Valitse oikeat sovellukset

VSCO, Snapseed ja Adobe Photoshop Lightroom ovat kaikki ilmaisia sovelluksia, jotka tarjoavat loistavia vaihtoehtoja editointiin. VSCO tarjoaa kokeiltavaksesi useita erilaisia filttereitä. Snapseed ja Adobe Photoshop Lightroom antavat mahdollisuuden sekä älypuhelimella että järjestelmäkameralla otettujen kuvien editointiin. Mitä parempi kuvanlaatu, sitä kauniimpia kuvia voit jakaa. Tylsältäkin vaikuttavasta kuvasta voi saada upean oikeanlaisella filtterillä ja editoinnilla. Hyvä neuvo editoinnin suhteen on pitää tyyli yhtäläisenä – käytä muutamaa eri filtteriä joita vaihtelet. Näin saat kuvistasi ja Instagram-tilistäsi kesän hienoimman!

Toivomme, että olet innoissasi tulevasta kielimatkastasi ja elämäsi parhaasta kesästä. Muista nauttia jokaisesta päivästä ja ota paljon hienoja kuvia, joita voit jakaa perheellesi ja ystävillesi!