Kielimatkat, 12–19-vuotiaille
Varmista unohtumaton kesäloma 2020 – Varaa paikkasi kielimatkalla!

Oppilaan kielimatkakertomus: IDA IN BRIGHTON

Wed May 03 2017

Kielimatkalle lähtö oli ehdottomasti yksi elämäni upeimmista kokemuksista. Palasin kotiin reppu täynnä uusia kokemuksia, hauskoja muistoja ja mikä tärkeintä uusia ihania ystäviä. Pidän yhteyttä kielimatkakavereihin yhä vieläkin, päivittäin ja he ovat6 ehdottomasti syy, miksi kielimatka oli elämäni parhaimpia juttuja!

Päivämme kielimatkalla olivat kaikki erilaisia, mutta täynnä ohjelmaa. Opiskelimme 3 tuntia päivässä, paitsi tietysti viikonloppuisin. Joskus oppitunnit olivat aamupäivällä ja iltapäivällä oli joku aktiviteetti, joinain päivinä aikataulu oli toisinpäin. Mielestäni osa oppitunneista oli opettavaisempia, kuin osa, jotka olivat taas ´vapaampia´ ja hauskempia. Mielestäni toimivin aikataulu oli aamun oppitunnit ja iltapäivän aktiviteetit.

Aktiviteetit olivat mitä tahansa Devil´s Dykestä Brighton Pieriin. Iltapäivät vietettiin aina yhdessä muun ryhmän kanssa. Saatoimme pelata vaikkapa Photo Quizzia ja itseasiassa pääsimme viettämään myös Juhannusta, koska ryhmässämme oli suomalaisia ja ruotsalaisia ohjaajia, jotka järjestivät meille juhannusjuhlat. Muutamana iltana viikossa meillä oli ´Host family time´, jolloin aikaa vietettiin kotona yhdessä perheen kanssa. Se oli hyvää aikaa vähän rentoutua kiireisen aikataulun keskellä.

Viikonloppuisin oli myös yhteisiä aktiviteetteja ja kävimme tuolloin esim muutaman kerran Lontoossa ja kerran Oxfordissa. Välimatkat kohteisiin ei olleet pitkiä ja bussimatkat taittui kuumassa bussissa rupatellen :D

Brighton oli ihanan helppo kaupunki olla. Laituri, ranta, Lanesin ostoskujat, Churchill Squaren ostoskeskus, ihmiset... kaikki oli mukavan iisiä. STS oli järjestänyt kaiken niin, että meillä ei päässyt ikinä olemaan tylsää ja kielenoppiminen tapahtui jotenkin huomaamatta tunneilla ja vapaa-ajalla. Ohjaajat pitivät meistä hyvää huolta ja kelitkin suosivat meitä ihan huolella, kun sadetta saatiin vaan yhtenä päivänä ja muuten paistattelimme auringossa.

Parasta matkassa olivat Evelin, Karl ja Fanny! Pääsimme kokemaan niin paljon yhdessä ja tulemme todellakin muistamaan yhteiset viikkomme koko loppu elämämme ajan. Ystävyys on mittaamattoman arvokas asia <3

Lähde kielimatkalle, et varmasti tule katumaan päätöstäsi!

/Ida Lindborg

Lue lisää kielimatkoista Brightoniin