Kielimatkat, 15–18-vuotiaille

MKKV ja STS yhteistyössä koulukiusaamista vastaan!

Mon Aug 13 2018

Koulujen alkaessa syksyisin, starttaa myös MKKV:n (Motoristit koulukiusaamista vastaan) syyskausi ja perinteeksi muodostunut Lapland Tour. Viime vuonna matka toteutettiin yhdessä STS Kielimatkojen kanssa!

Koulukiusaaminen on missä tahansa oppilaitoksessa tapahtuvaa henkistä ja/tai fyysistä väkivaltaa. Koulukiusaamista voi olla toisen nimittely, uhkaaminen, eristäminen, töniminen, lyöminen tai omaisuuden tuhoaminen. Valitettavasti kouluissa tapahtuva kiusaaminen on tuhansien lasten ja nuorten arkea, joidenkin arvioiden mukaan noin 15 prosenttia lapsista ja nuorista kohtaa koulussa erilaista kiusaamista ja väkivaltaa ja tätä vääryyttä vastaan taistellakseen, on STS Kielimatkat lähtenyt MKKV:n kelkkaan (tai pyörän selkään) edistääkseen osaltaan motoristien tekemää korvaamatonta koulukiusaamisen vastaista työtä. Oli kiusaaminen sitten yksilöiden tai isompien ryhmien välistä, on se aina väärin!

Motoristit koulukiusaamista vastaan (MKKV) lähti liikkeelle Tampereella syksyllä 2013 motoristien keskuudessa syntyneestä ajatuksesta ottaa yhdessä kantaa koulukiusaamista vastaan. Koolle kutsuttiin asiasta kiinnostuneet ja nyt, 5 vuotta myöhemmin, on kouluvierailuita toteutettu menestyksekkäästi jo kymmenillä paikkakunnilla. Suosio kasvatti kysyntää ja joukkoja ja seuraava askel olikin muuttaa Facebook-ryhmästä lähtenyt kampanja omaksi yhdistyksekseen. Syntyi Motoristit koulukiusaamista vastaan MKKV Ry.

Vuosien saatossa MKKV on tehnyt jo satoja kouluvierailua ympäri Suomea. Suurin osa vierailuista on yksittäisiä tapahtumia, mutta Lapland Tour on konseptina ainutlaatuinen. ´Lapland Tour toteutetaan pakettina, jossa mukanamme on mm. huoltoauto sekä taikuri. Käymme viikon aikana viidessä eri Lapin koulussa, ja yhteistyökumppanit ovat ratkaisevassa roolissa Tourin onnistumisen kannalta. Yhteistyömme STS Kielimatkojen kanssa onkin otettu MKKV:ssa vastaan suurella mielihyvällä, onhan kohderyhmämmekin sama, eli koululaiset ja opiskelijat.´, sanoo Marko Saarinen MKKV:ltä.

Voit kurkata MKKV:n matkaa STS: Instassa @stsfinland.

STS Kielimatkat haluaa olla mukana koulukiusaamisen vastaisessa työssä ja toimiikin MKKV:n jokasyksyisen Lapland Tourin pääsponsorina. ´Meillä STS:llä ollaan niin ylpeitä saadessamme olla mukana näin tärkeässä asiassa, edistämässä nuorten hyvinvointia heidän jokapäiväisessä arjessaan, koulumaailmassa, jossa jokaisella tulisi olla hyvä ja turvallinen olla aina ensimmäisestä luokasta peruskoulun ja mahdollisten jatko-opintojen loppuun saakka, unohtamatta ulkomaille suuntautuvia opintoja kielimatkojen ja vaihto-ohjelmien muodossa. Yhteinen tavoitteemme on koulu koululta rohkaista puuttumaan kiusaamiseen ja osoittaa, että jokainen nuori on tärkeä. Yhdessä haluamme tarjota nuorille mahdollisuuden olla oma itsensä ja tavoitella omia unelmiaan.´ , -toteaa Emilia Savolainen STS Kielimatkoilta.

Tutustu MKKV:n toimintaan!