Kielimatkat, 15–18-vuotiaille

Mimmi matkalla halki USA:n

Wed May 15 2019

Ihana Mimmi matkasi viime kesänä halki USA:n legendaarisella Coast to Coast USA -adventure kielimatkalla. Matkaa taitettiin minibusseilla ja yöpymispaikat vaihtelivat hotellien valkolakanoista kansallispuistojen tähtien alle. Lue Mimmin ajatuksia matkasta ja varaa oma seikkailusi nyt!

Nimi: Mimmi Laakso
Kohde: Coast to Coast, Yhdysvallat
Matkustusvuosi: 2018

Miksi STS?

En muista tarkalleen miksi valitsin STS:n alun perin, mutta varmasti etsiskeltyäni netistä erilaisia vaihto-oppilasjärjestöjä vaihdosta haaveillen😊.

Odotukset?

Odotin matkalta paljon mutta sain vielä enemmän. En ollut voinut kuvitellakaan kotisohvalta katsellessani kuvia kuinka taianomaista ja henkeäsalpaavaa nähtävyydet ja kokemukset olivatkaan.

Majoitus?

Hotelleissa ja teltoissa ja yksi yö tähtitaivaan alla. Pidin siitä että nukkumapaikka/tapa oli vaihteleva. Ja autossa matkustaminen oli mukavampaa kuin olin kuvitellut.

Ohjaaja?

Ohjaajani oli Lotta Watia, pidin hänestä todella paljon. Hän oli todella hyvin valmistautunut matkaa varten omien kokemustensa ansiosta. Hän osasi auttaa ja hänen kanssaan tuntui turvalliselta. Lotta oli todella mukava ja hauska ohjaaja. Hän oli osa onnistunutta matkaa. Seuraan Lottaa nykyään instagramissa ja ihailen kaikkia paikkoja joissa hän on päässyt käymään viimeaikoina. Toivottavasti minäkin pääsen matkustamaan samalla tavalla jonain päivänä.

Aktiviteetit ja retket?

Tanssimme ja lauloimme paljon leiriläisten/kielimatkalla olevien kanssa. RAKASTIN bilebussia Las Vegasissa, koska olen aina harrastanut tanssia ja siellä pääsi laittamaan jalalla koreasti hyvän musiikin tahdissa. Olin myös katsomassa pesäpallo-ottelua, joka oli oikein kiva kokemus, hurjastelimme Six Flags -huvipuistossa Texasissa ja se oli tosi hauskaa! Line Dancing oli myös yksi parhaista kokemuksista, jälleen kerran tykkään tanssia. Elviksen koti oli todella koskettava kokemus ja haudoilla pääsi tirahtamaan jopa kyyneliä. Se oli hieno kokemus ja nyt voi tietty sanoa, että on käynyt Elviksen kotona.

Uimme paljon matkan aikana ja se oli parhaita juttuja! Tykkäsin myös ostoskeskuksista joissa kävimme koska shoppailu on parasta<3.

Muu vapaa-aika?

Uimme paljon, tanssimme, lauloimme, teimme ruokaa, söimme, nukuimme, tutustuimme uusiin kavereihin ja pelasimme korttia, mikä oli myös yksi parhaita juttuja matkalla!

Hauskin muisto?

Monument Valleyssa otimme kuvia hiekassa. Siellä tuuli todella paljon ja oli kunnon hiekkamyrsky. Siskoni otti kenkänsä pois jalasta kuvan ajaksi ja alle minuutissa kengät olivat kadonneet hiekkaan. Aloimme etsiä niitä, muuta löysimme vain toisen. Siskoni kenkä on siis varmasti vieläkin Monument Valleyn hiekassa:D

Ensi kesänä matkaan lähtevät voivat ehkä jopa nähdä hopean värisen flipflop -sandaalin heikassa! 😉

Opiskelu ja kielitaidon karttuminen?

Tällä matkalla ei tosiaan ollut normi oppitunteja vaan kieltä opittiin ihmisten kanssa keskustelemalla. Englannin käyttö vahvistui matkan aikana ja sain rohkeutta puhua sitä lisää.

Mitä jäi käteen?

Sain todella hyviä kavereita ulkomailta jotka voin nähdä uudestaan. Sain rohkeutta puhua lisää englantia. Lisää elämänkokemuksia ja tietty uskon itsenäistyneeni jollain tasolla matkan ansiosta. Nyt tiedän ainakain että vuosi ulkomailla ei ole mahdotonta, koska pärjäsin jo oikein hyvin kolmen viikon matkalla yhdessä maailman mahtavimmista maista.

Suosittelisitko STS:n kielimatkoja muille?

Kyllä! Sataprosenttisesti! Kaikki voivat lähteä englannin kielen tasosta riippumatta.

Entä kohdettasi/matkaasi?

Kyllä, toki jos jo valmiiksi taitaa hieman kieltä ja on avaramielinen niin pärjää oikein hyvin. Itse suosittelisin kuitenkin vasta aloittelijoille jotakin kurssia jossa olisi luokkahuone opetusta ja muutenkin Coast2Coast matkaan vaatii aika paljon itsenäisyyttä jo valmiiksi.

Vanhempien ajatuksia matkasta?

He ovat olleet oikein tyytyväisiä, että lähdimme. Ja ihastelivat hienoja matkakuviamme.

Terveisiä matkakavereille ja ohjaajalle?

Ilman uusia kavereitani ulkomailta matka ei olisi ollut samanlainen. Opin paljon eri kulttuureista ja olen ikionnellinen, että sain tutustua niin ihaniin ihmisiin. Ja en malta odottaa milloin näen heidät taas!

Ohjaajat tekivät matkasta oikein onnistuneen joten kiitos siitä, on muutenkin ollut mukavaa tehdä yhteistyötä STS:n kanssa Ambassador -toiminnassa.

Oli upeaa päästä toteuttamaan Mimmin unelmia kielimatkalla halki USA:n! Kiitos haastattelusta!

Mimmin haastattelun tulevaan Italian vaihto-ohjelmaan liittyen voit lukea tästä.

PS. Ohjaaja-Lotan matkoja voit seurailla Lotan YouTubessa @Lanttimatkat

Suosituimpia artikkeleita STS Blogissa just nyt:

1) Bettinan matka Maltan auringon alle

2) Ulkomailla opiskeleminen on nyt arvostetumpaa kuin koskaan

3) Thilda starttaa kesällä kolmannelle kielimatkalleen

4) STS mukana Cheerleadingin MM -kisoissa Orlandossa