Kielimatkat, 8–19-vuotiaille

Milla matkusti halki USA:n

Wed Nov 29 2017

Milla oli yksi niistä onnekkaista nuorista, jotka pääsivät kesällä 2017 toteuttamaan haaveensa USA:n halki matkustamisesta. Milla oli mukanamme USA Coast to Coast road tripillä! Pääsimme kuulemaan Millan ajatuksia matkasta aina kohdemietinnöistä kotiinpaluuseen.

Löysin STS kielimatkalla olleen blogin ja päädyin lukemaan sitä. Innostuin kielimatkalle lähdöstä, mutta en odottanut pääseväni kyseiselle matkalle. Joululahjaksi saatu matka tuli täytenä yllätyksenä.

Matkan saamisen jälkeen luin lisää aikaisemmilta vuosilta kirjoitettuja blogeja ja selasin muiden kokemuksia netistä.

Mitä odotuksia sinulla oli tulevasta kielimatkastasi? Vastasiko matka odotuksiasi?

Olin innoissani ja laskin kokoajan päiviä lähtöön. Odotin kovasti tunnetuimpien nähtävyyksien näkemistä, uusia kokemuksia ja englannin kielen kehittymistä. Matka ylitti odotukseni! Koin joka päivä niin paljon uutta ja hienoa, opin puhumaan englantia rohkeammin ja sain ihania ystäviä.

Olin Coast to coast –matkalla, eli majoituimme sekä hotelleissa, että teltassa. Teltassa nukkuminen oli hauskaa ja aluksi myös hieman jännittävää. Telttojen pystyttäminen tuotti aluksi vaikeuksia, mutta lopussa sujui jo todella nopeasti ja helposti. Hotellit olivat todella hienoja ja teltoissa vietettyjen öiden jälkeen niitä todella osasi arvostaa.

Ohjaajani oli Sebastian. Hän otti kaikki huomioon ja varmisti että kaikilla on hauskaa. Hän oli mielestäni todella hyvä ohjaaja.

Millaisia aktiviteetteja ja retkiä pääsit kokemaan kielimatkallasi?

Matkalla oli todella paljon hienoja aktiviteetteja! Koskenlaskua, maailman suurimmassa luolassa kävely, bussiajelu New Yorkissa, limusiiniajelu Vegasissa, huvipuistopäivä, ja jeeppiajelu Monument Valleyssa. Suosikkini oli kuitenkin Elviksen kodissa, Gracelandissa vierailu.

Mitä muuta teitte vapaa-ajallanne?

Shoppailimme, tutustuimme toisten kulttuureihin ja opettelimme puhumaan toistemme kieliä. Uimme leirintäalueiden uima-altaissa ja tietenkin istuimme paljon minibussissa matkustaen.

Vaikka Coast to coastilla ei ole oppitunteja, kielitaitoni vahvistui todella paljon muille oppilaille jutellessa ja arkisten tilanteiden hoitamisessa.

Mitä hyötyä koet kielimatkasta olleen?

Opin puhumaan englantia sujuvammin, sain ikimuistoisia kokemuksia ja uusia ystäviä. Voisin nyt myös matkustaa yksin, kun tiedän pärjääväni.

Suosittelisitko STS:n kielimatkoja muille?

Suosittelisin ehdottomasti!

Suosittelisitko kurssikohdettasi/matkaasi muille?

Kyllä! Coast to coastilla näkee niin paljon erilaisia maisemia ja paikkoja Yhdysvalloissa, ja joka päivä on erilainen.

Mitä terveisiä haluaisit lähettää kurssikavereillesi ja/tai ohjaajallesi Suomessa ja muualla maailmalla?

Kiitos kaikille ihanalla matkalla mukana olleille!

Ja kiitos Millalle ajatustensa jakamisesta kanssamme!

Haluatko sinä kokea saman, kuin MIlla? Varaa oma paikkasi kesän 2018 Coast to Coastilla vaikka tänään!

Lähdöt:
23.6.2018
1.7.2018
13.7.2018

Kurssin kesto: 21 päivää