Kielimatkat, 12–19-vuotiaille
Varmista unohtumaton kesäloma 2020 – Varaa paikkasi kielimatkalla!

USA Coast to Coast, bussimatka Los Angelesista New Yorkiin

Mon Jan 29 2018

'30.6.2017 herätyskello soi aikaisin. Se ei haitannut yhtään, koska olin lähdössä STS:n Coast to Coast matkalle Yhdysvaltoihin. Tätä oli odotettu ja pitkään! Olin aina haaveillut pääseväni Yhdysvaltoihin ja nyt se oli vihdoin toteutumassa.

Lentokentällä tapasin suomalaisen ohjaajan ja matkalle lähtevät suomalaiset. Ensin matkustimme Lontooseen. Odotimme yhdeksän tuntia, että pääsemme koneeseen, joka suuntaa Los Angelesiin. Aika kului yllättävän nopeasti, kun söimme ja tutustuin uusiin kavereihini. Kun vihdoin kone laskeutui Los Angelesiin, takana oli jo yli 25 tuntia matkustusta. Yhdysvalloissa oli silloin ilta ja pääsimme melkein heti hotellille saavuttuamme nukkumaan.

Seuraavat kolme viikkoa menivät aivan älyttömän nopeasti. Tästä tekstistä tulisi hirmu pitkä, jos kaiken kertoisin, mutta kerron nyt asioita mitä päällimmäisenä jäi mieleen näistä viikoista.

Los Angelesissa näin Walk of famen, katselin Hollywood-kylttiä kaukaa, ja pelasimme kortti pelejä Santa Monica beach:llä. Päivä kului nopeasti. Matka jatkui Las Vegasiin, jossa musiikki soi täysillä bussissa, kaikki tanssivat, otimme yhteiskuvia tunnetun Las Vegas-kyltin alla, nautimme lämmöstä hotellin uima-altaalla sekä vietimme päivän outlet-kaupoissa ostoksia tehden.

Grand Canyonin näin vähän erilaisesta perspektiivistä: osallistuin nimittäin helikopterilentoon. Illalla ihailimme auringon laskua ja söimme pitsaa. Upeita maisemia oli myös nähtävissä Navajo intiaanien reservaatissa Monument Valleyssa. Siellä kävimme jeep-ajelulla. Yövyttyämme tähtitaivaan alla matka jatkui taas aikaisin aamulla.

Dallasissa vietimme päivän Six Flags-huvipuistossa hurvitellen. Oli hienoa kokea suuren huvipuiston tunnelmaa. Nashvillessä taas tanssimme rivitanssia. Mammoth Cavesin kansallispuistossa vierailimme suuressa luolastossa. West-Virginiassa pääsimme laskemaan koskea.

Washington D.C:ssä kierrellessämme näimme muun muassa kuuluisan valkoisen talon. New Yorkissa menimme katsomaan baseball-peliä, Broadway-musikaalia sekä meille oli varattu kiertoajelu. Totta kai myös shoppailimme vähän.

Kolmeen viikkoon mahtui hyvin paljon asioita. Vaikka välillä bussissa istuminen ja telttojen jatkuva purkaminen väsytti, oli se kaiken arvoista. Olisin voinut jäädä matkalle vielä pidemmäksikin aikaa, toisaalta oli ihanaa päästä omaan sänkyyn nukkumaan. Matka oli ikimuistoinen. Se opetti paljon. Sain uusia ystäviä ja kielitaitoni parani.´

-Maari, USA Coast to Coast 2017

Koska kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, on Maari otti taannoin haltuun myös STS:n Instatilin - Ota seurantaan @stsfinland