Kielimatkat, 12–19-vuotiaille
Varmista unohtumaton kesäloma 2020 – Varaa paikkasi kielimatkalla!

Kesän 2017 asiakaspalautekyselyn tulokset, olkaa hyvät!

Tue Jan 16 2018

Intohimoinen tavoitteemme kielimatkojen järjestäjänä on ylittää nuorten ja vanhempien odotukset kesä toisensa jälkeen! Odotusten kohtaaminen ja niiden ylittäminen vaatii jatkuvaa kehittymistä ja kehittymistä nimen omaan sen ehdoilla, mitä mieltä asiakkaamme; oppilaamme ja heidän vanhempansa ovat.

Jotta pääsemme vaikuttamaan nuorten matkojen onnistumiseen ja odotusten ylittämiseen jo matkan aikana, täyttävät kaikki oppilaamme 2 eri palautekyselyä jo kielimatkalla ollessaan. Näin pystymme takaamaan, että nuori saa matkalta irti sen, mitä on tullut hakemaankin ja voi rauhassa nauttia uudesta kulttuurista, ystävistä ja opiskelusta meidän huolehtiessa taustat kuntoon.

Kielimatkasesongin päätyttyä teetämme asiakapalautekyselyn jokaisella oppilaalla sekä heidän vanhemmillaan kootaksemme yhteen kesän ruusut ja risut ja selvittääksemme, mihin osa-alueisiin keskittyä taas seuraavaa kesää suunnitellessa.

Kokosimme tutustuttavaksi otteita oppilaiden palautekyselystä syksyllä 2017

Kyselyyn vastanneista

80 % oli 15-17-vuotiaita
70 % oli tyttöjä
80 % oli ollut 3 viikkoisella kielimatkalla

49 % oli ollut kielimatkalla Englannissa
20 % Maltalla
18 % USA:ssa
13 % Japanissa, Ranskassa tai Espanjassa

Mitä mieltä vastanneet olivat STS:n toimiston henkilökunnasta?

90 % vastanneista oli sitä mieltä, että STS:n tiedottaminen ennen matkaa oli joko hyvää tai erinomaista.

86 % mielestä STS:n asiakaspalvelu oli ystävällistä, 85% mielestä auttavaista ja 87% mielestä nopeaa.

Kyselyn pohjalta haluamme panostaa yhä enemmän asiakaspalveluumme, sen reaaliaikaisuuteen sekä asiakkaan huomioimiseen yksilönä kuten myöskin tiedottamiseen ennen matkaa

Mitä mieltä vastanneet olivat ohjaajista?

Kaikista kielimatkan osa-alueista eniten kehuja saivat tapansa mukaan taitavat ohjaajamme!

93 % nuorista oli sitä mieltä, että ohjaaja oli helposti lähestyttävä ja tavoitettavissa aina. 90 % kertoi ohjaajien todella välittivän oppilaistaan ja heidän hyvinvoinnistaan. 86% mielestä ohjaajilla on hyvät tai erinomaiset ongelmanratkaisutaidot.

Iloksemme voimme todeta, että monet viime kesän ohjaajista ovat vahvistaneet paikkansa seuraavanakin kesänä. Panostamme ohjaajien koulutukseen ja palautteiden läpikäymiseen heidänkin kanssaan, sillä tiedämme, että ohjaajat ovat avainasemassa kielimatkojen onnistumisen kannalta.

Mitä nuoret tykkäsivät aktiviteeteista?

88 % nuorista kehui järjestettyjä aktiviteetteja sekä retkiä hyviksi tai erinomaisiksi.

Saimme kritiikkiä siitä, että osa retkistä järjestettiin lisämaksusta – ja päätimmekin sisällyttää STS Explorer Pass -lisäretkipaketin kesän 2018 kielimatkojen hintaan, jotta nuorten ei tarvitse maksaa retkistä paikan päällä!

Mitä mieltä nuoret olivat majoituksesta?

68 % vastanneista majoittui isäntäperheessä, loput kampuksella, resortissa tai ´On the road´.

Ruoan laatu sai nuorilta suhteellisen hyvän arvosanan, 73 % vastanneista piti ruoasta matkan aikana. 87 % oli sitä mieltä, että majoitus oli siisti ja mukava. 85% mielestä majoituksen taso oli hyvä tai erinomainen ja 87 % mukaan majoituksen henkilökunta/isäntäperhe oli vieraanvarainen.

Kielimatkalla on paljon tekemistä, joten majoituksessa ei yleensä vietetä äärettömän paljon aikaa. Meille on kuitenkin erityisen tärkeää, että majoitus on siisti ja asiallinen, ja että nuoret kokevat olevansa turvassa ja saavat riittävästi ruokaa. Isäntäperhe on yhä suosituin ja klassisin kielimatkamajoitusmuoto, mutta koska nuoret ovat tietysti yksilöitä, sopii joillekin paremmin hotelli- tai kampusmajoitus. Tämän vuoksi olemme laajentaneet valikoimaa majoituksen suhteen kesälle 2018.

Kysyimme nuorilta myös mitä he odottivat eniten kielimatkalta:

31% halusi luoda ihania muistoja
30% halusi tutustua uusiin ystäviin
11% halusi parantaa itseluottamustaan
10% halusi itsenäistyä
9% halusi parantaa kielitaitoaan
7% halusi tutustua uuteen kulttuuriin

Näin odotukset täyttyivät tai ylittyivät:

96% koki saaneensa ihania muistoja loppuelämäksi
93% koki saaneensa paljon uusia ystäviä
95% koki itseluottamuksensa parantuneen matkan aikana
94% koki itsenäistyneensä matkan aikana
81% koki oppineensa uutta kieltä hyvin tai yli odotusten
88% koki oppineensa tuntemaan uuden kulttuurin hyvin tai yli odotusten

93% asiakastyytyväisyys

Joka vuosi tuhannet nuoret matkustavat kanssamme tutustumaan eri kulttuureihin, oppimaan kieltä, kokemaan uusia juttuja ja saamaan uusia kansainvlisiä ystäviä kesän kielimatkalta. Joka vuosi pyydämme sekä nuorilta, että heidän vanhemmiltaan palautetta heidän kokemuksistaan kehittyäksemme aina vain paremmiksi ja tarjotaksemme aina vain enemmän.

Olemme ylpeitä voidessamme kertoa, että 93 % kesän 2017 asiakaspalautekyselyyn vastanneista nuorista oli erittäin tyytyväisiä tai tyytyävisiä kielimatkaansa!

Mitä sinä haluaisit kielimatkalta ja mikä on juuri sinulle tärkeää? Haluatko antaa lisää palautetta? Voit aina ottaa meihin yhteyttä, otamme mielellämme vastaan lisää ideoita ja ehdotuksia järjestääksemme jatkossakin kesän parhaat kielimatkat!