Kielimatkat, 12–19-vuotiaille
Varmista unohtumaton kesäloma 2020 – Varaa paikkasi kielimatkalla!

Inka palasi isäntäperheensä luokse Brightoniin!

Fri Feb 02 2018

Oppilaamme Inka pääsi uusimmassa Demissä kertomaan ajatuksiaan kielimatkastaan ja sen hyödyistä, jotka ulottuvat aina tähän päivään ja pitkälle tulevaisuuteenkin (Demi 1/2019, s.9).

Kielimatkansa jälkeen Inka on ollut monessa mukana ja päässyt hyödyntämään kielimatkalla opittua monissa tilanteissa ja tilaisuuksissa.

´Ennen kielimatkaa pahin pelkoni oli esitelmän pitäminen. Matkan aikana sain itsevarmuutta ja opin, miten helppoa on lähestyä ihmisiä. - Jos pelkäät virheitä, mieti, kuinka usein sanat menevät sekaisin, kun puhut suomea. Väärinkäsityksille voi nauraa, oli kieli mikä tahansa.´ -Inka

Alla olevalla videolla Inka vastaa jokaisen kielimatkalle suuntaavan nuoren mielessä pyörivään kysymykseen; entä ne kulttuurierot?

Kielimatka on helppo tapa kansainvälistyä ja ystävystyä ulkomaalaisten kanssa. Matkoilla olen oppinut ymmärtämään muiden maiden tapoja ja kulttuureja. -Inka.

´Brighton oli mun mielestä täydellinen paikka – haluun todellakin mennä joskus uudestaan!´ -sanoi Inka meille kielimatkahaastattelussa palattuaan unelmiensa matkalta Brightonista. Inkan haaveesta tuli totta ja hän matkusti Brightoniin tapaamaan isäntäperhettään uudelleen! Matkakuvia Inkan revanssireissulta Brightoniin voit katsoa STS:n Ig:ssä.

Tutustu Brightoniin kielimatkakohteena ja lähde sinäkin toteuttamaan kansainvälistymisunelmiasi STS:n kanssa!

Tai tsekkaa tehostartti oman kielimatkasuosikin valintaan!

Tässä vielä Inkan kielimatkahaastattelu, olkaapa hyvät!

Nimi: Inka Turpeinen

Kohde: Brighton via Paris

Mistä kuulit STS:stä ja miksi päädyit varaamaan STS:ltä?

-Kuulin STS kielimatkoista perhetutulta, joka oli samassa kurssikohteessa kesällä 2015. STS vaikutti hyvältä ja luotettavalta järjestöltä, ja luin netistä todella paljon hyvää palautetta.

Mitä odotuksia sinulla oli tulevasta kielimatkastasi? Vastasiko matka odotuksiasi?

-Odotin kielimatkalta uusiin ihmisiin sekä uuteen kulttuuriin tutustumista, kielitaidon paranemista ja uusia nähtävyyksiä. Matka vastasi odotuksiani paljon paremmin mitä olin ajatellut.

Miten majoituit kielimatkallasi ja mitä mieltä olit majoituksestasi?

-Majoituin englantilaisessa perheessä toisen suomalaisen sekä kahden espanjalaisen tytön kanssa. Minulla oli aivan ihana perhe, ja olemme vieläkin lähes päivittäin yhteyksissä. Perheeni vanhemmat kyselivät aina koulun tai aktiviteetin jälkeen mitä teimme, oliko meillä hauskaa, onko meillä nälkä ja onko kaikki hyvin. Katsoimme usein iltaisin leffaa tai olimme muutenvaan yhdessä olohuoneessa juttelemassa ja naureskelemassa. Yksi parhaimpia juttuja matkassa oli se, kun oli niin välittävä ja huolehtiva perhe!

Millaisia aktiviteetteja ja retkiä pääsit kokemaan kielimatkallasi? Mikä oli suosikkisi?

-Aktiviteetteja oli hurjasti erilaisia! Omia suosikkejani olivat ainakin Student Partyt, club evening, crazy games, photo quiz, Laserzone ja Treasure Hunt. Näiden lisäksi oli käsipalloa, minigolfia, keilausta, Ghost, Walk, Watersports, Jumpzone, museokäyntejä ja vaikka mitä! Retkillä käytiin mm. Lontoossa, Oxfordissa ja Thorpe Parkissa. Mun lemppari oli näistä ehdottomasti Lontoon shoppailupäivä!

Mitä muuta teitte vapaa-ajallanne?

-Vapaa-aika vietettiin yleensä isäntäperheessä, ostoskeskuksessa, rannalla, Brighton Pierrillä tai milloin missäkin. Brighton oli aika pieni kaupunki, joten siellä ei helposti eksynyt ja saatiin liikkua aika vapaasti.

Vahvistuiko kielitaitosi kielimatkalla?

-Kielitaito vahvistui ja parani hurjasti – paremmin kuin olin kuvitellut. Oppitunteja oli kolme joka arkipäivä, joko aamu- tai iltapäivätunnit.

Mitä hyötyä koet kielimatkasta olleen?

-Oon nyt paljon itsevarmempi, enemmän itsenäistynyt ja kokeneempi. Aluksi oli tosi jännittävää kun lähettiin ilman vanhempia kolmeksi ja puoleksi viikoksi tonne suureen maailmaan, mutta sitten se alkoikin jo sujua ja tuntu et täähän on ihan helppoa. Itsevarmuutta kertyi matkan aikana todella paljon, ja se on asia mistä oon tosi iloinen ja kiitollinen.

Suosittelisitko STS:n kielimatkoja muille?

-Todellakin! Vaikka joitakin miinuspuoliakin löytyi, kaikki sujui mahtavasti ennen matkaa, sen aikana ja jälkeen. STS:n toimistolla on parhaat tyypit auttamassa, kuuntelemassa ja järjestämässä maailman parhainta kesää just sulle.

Suosittelisitko kurssikohdettasi muille?

-Todellakin! Brighton on paras vaihtoehto jos haluat paikkaan missä yhdistyy molemmat: sekä pien- että suurkaupunki fiilis. Pääsee rannalle ottaa rennosti, shoppailemaan, kävelemään rauhallisille pikkukujille ja Brighton Pierrin valtavaan pelihalliin. Brighton oli mun mielestä täydellinen paikka – haluun todellakin mennä joskus uudestaan!

Mitä terveisiä haluaisit lähettää kurssikavereillesi ja/tai ohjaajallesi Suomessa ja muualla maailmalla?

-Kiitos kun teitte mun matkasta unohtumattoman, se oli mun elämän paras kesä!