Kielimatkat, 8–19-vuotiaille

Hevoshullujen unelmaleiri on saanut kasvojenkohotuksen!

Tue Dec 05 2017

STS on vuosien ajan järjestänyt rastastuskielimatkoja Englantiin, Hastingsin vehreiden maisemien äärelle. Leiri on pitänyt sisällään 2 viikkoa perinteistä kielimatkailua ja viikon tallielämää, mutta nuo ajat ovat muuttuneet, ja jos hevosharrastajilta kysytään, huomattavasti parempaan suuntaan.

Kesällä 2018 olemme kääntäneet systeemin toisinpäin ja lajiin vihkiytyneet nuoret pääsevät viettämään upealla Beauport Parkin ratsastustallilla ja hevosten kanssa entistä enemmän aikaa!

Pikafaktaa ratsastuskurssista:

  • Opetus ja ratsastusviikot toteutetaan englanniksi
  • Mukana on monen tasoisia ratsastajia, mutta oppilaat jaetaan tasoryhmiin ratsastuskoulun puolesta.
  • Ratsastustunneilla hypätään rataa, käydään maastossa, väännetään koulua kentällä ja testaillaan maastoesteitä.
  • Tallilla on loistavat kentät, maneesit ja maastoratsastusmahdollisuudet.
  • Tallin poneilla ja hevosilla on tietysti omat luonteensa, mutta leirin ajaksi jokainen nuori saa ”oman” juuri itselle ja omaan tasoon sopivan hevosen.
  • Tallilla oloon kuuluu myös teoriaa ja hevosten hoitoa.
  • Majoittuminen on paikallisessa isäntäperheessä täysihoidolla (aamiainen, lounaseväät, päivällinen)
  • Julkisen liikenteen lippu sisältyy kielimatkan hintaan, joten liikkuminen koululle ja tallille on mutkatonta
  • Hinta sisältää myös meno-paluulennot Helsingistä, aktiivisen vapaa-ajanohjelman retkineen ja aktiviteetteineen, sekä aikuisen ohjaajan tuen 24h/vrk

Siiri oli mukana matkassa rastastuskielimatkalla, tässä pieni katkelma hänen matkakertomuksestaan!

”Yhteinen intohimo ratsastukseen helpotti muihin kurssilaisiin tutustumista. Ohjelmassa oli kaksi viikkoa opiskelua ja yksi viikko ratsastusta. Ratsastuskokemusta minulla oli tuolloin noin 10 vuotta. Kurssilla olevien kokemus vaihteli muutamasta vuodesta ihan oman ratsun omistamiseen. Hevoset olivat mukavia ja jokainen omisti omanlaisen luonteensa. Hevosten koko ja ikä vaihteli poneista isompiin hevosiin ja nuorista jo kaiken kokeneisiin. Jokainen sai tasoansa vastaavan hevosen ja kurssilaiset jaettiin kahteen ryhmään. Ainakin omassa ryhmässäni harjoitteet olivat hyviä, vaikka niiden suorittaminen oli toisille helpompaa ja toisille taas vaikeampaa. Ratsastuksenopettajat olivat mukavia ja kannustavia, mutta myös hiukan vaativia. Ratsastustunnit sujuivat hyvin ja yksi mukavimmista asioista kielimatkalla oli päästä hyppäämään maastoesteitä.”

Varaa oma paikkasi kesän 2018 English + Riding kielimatkalla nyt!