Kielimatkat, 15–18-vuotiaille

Äiti vastaa - ajatuksia kielimatkalaisen vanhemmilta

Fri Sep 06 2019

Mitä pyörii vanhemman mielessä, kun nuori kertoo haluavansa kielimatkalle, useammaksi viikoksi ulkomaille kokeilemaan omia siipiään ilman vanhempia?

Meillä on ollut ilo ja kunnia toteuttaa Erikan unelmien kesälomia jo kahdesti. Ensin Erika kävi tutusustumassa (ja rakastumassa) Brightoniin ja viime kesänä hän antoi mahdollisuuden Bournemouthille!

Meidän kaikkien iloksi Erika on kirjoitellut reissuistaan blogia ja tässä postauksessa pääsemme kuulemaan Tiina-äidin mietteitä Erikan ensimmäisestä matkasta Brightoniin!

Äiti vastaa!

´Haastattelin äitiäni Tiinaa liittyen kielimatkaani. Näiden muutaman mieleen juolahtaneen kysymyksen vastaukset ovat alla :)


Mitä ajattelit kun Erika kertoi haluavansa kielimatkalle ?
Oli kiva, että Erika oli kiinnostunut ympäröivästä maailmasta ja matkustelusta. Aluksi idea hieman pelotti, mutta ajattelin Erikan itsenäisenä nuorena naisena selviävän hyvin.

Mitä ajattelit, kun kielimatka oli jo varattu ?
No can do, ei voi kääntyä takaisin :) Asiat kongretisoituivat, alettiin tosissaan miettiä, mitä pakataan matkalaukkuun.

Olitko tyytyväinen STS:än toimintaan ?
Saimme nopeasti sähköpostilla vastaukset esittämiimme kysymyksiin. Hinta-laatusuhde oli hyvä ja koulutus sekä leaderit matkalla kartutti kielitaitoa.

Suosittelisitko STS:ää tuttavillesi ?
Suosittelisin kyllä tuttavilleni. Toiminta ennen matkaa ja sen aikana oli mielestäni hyvää. Yhteyden sai suoraan myös Erikan leaderiin, joka oli tuolla kohdemaassa mukana. Epäselvyyksien kohdatessa STS hoiti homman, tuli turvallinen olo, että he tiesivät mitä tekevät. Vuosien kokemus näkyi heidän työssään.

Lähtisikö sisarukseni kielimatkalle myös STS:än kautta ?
Hyvin todennäköisesti, mikäli kiinnostuvat lähtemään. Kielimatkalle lähtijältä vaaditaan tietynlaista itsenäistä otetta asioihin. Ongelmanratkaisukykyä uusissa ja muuttuvissa tilanteissa. Kielitaitoa karttui hyvin ihan pelkästään jo eri maassa olemisen johdosta, mutta myös STS:än leaderit ja siellä järjestetty koulutus edisti oppimista.´