Varaa seikkailusi nyt kesälle 2022

Kysymyksiä ja vastauksia - FAQ

Kun sinulla herää kysyttävää, kannattaa tsekata alta UKK - Useimmin kysytyt kysymykset ja vastaukset niihin. Jos et löydä vastauksia kysymyksiisi alta, ota meihin yhteyttä. Autamme mielellämme!

 • Miten koronavirus voi vaikuttaa matkaani?

  Seuraathan huolellisesti sekä paikallisen, että kohdemaan viranomaisen ohjeistuksia ja suosituksia terveyteen ja matkustusturvallisuuteen liittyen.

 • Minkälaisia matkoja tarjoatte?

  Olemme kaikki erilaisia, siksi myös opimme eri tavoin. Haluatko oppia kieltä aktiivisen tekemisen kautta vai viihdytkö paremmin luokkahuoneessa?

  Perinteiset kielimatkat - kansainvälisillä kielimatkoilla sinulla on oppitunteja ja hauskoja retkiä ja aktiviteetteja mukavassa tasapainossa. Kielimatkaan voit yhdistää urheilukurssin (tai valokuvausta, vapaa-aikaa jne.) monissa kohteissamme. Tällä kielimatkatyypillä on myös mahdollista valita intensiivikurssi.

  Lue lisää perinteisistä kielimatkoista

  Urheilumatkat - Näillä matkoilla voit yhdistää urheiluharrastuksen kielen oppimiseen. Urheilumatkoillamme on yleensä vähemmän oppitunteja, ja kielen oppimiseen keskitytään urheiluharrastuksen kautta kansainvälisessä ryhmässä.

  Lue lisää urheilumatkoista

  Seikkailumatkat - erittäin suosittu kielimatka, jolla ei ole perinteistä kielen opetusta luokkahuoneessa. Tämä kielimatka on täynnä aktiviteetteja, retkiä ja muuta hauskaa. Esimerkiksi Coast to Coast on seikkailu, jolla oppilaamme matkaavat halki USA:n pysähtyen monissa jännittävissä paikoissa matkan aikana.

  Lue lisää Adventure-kielimatkoista

  Lifestyle - tällä kielimatkalla pääpaino on suositussa harrastuksessa. Jos esimerkiksi pidät valokuvauksesta tai surffauksesta, voit yhdistää mielenkiinnon kohteesi kielimatkaasi. Valitsemalla Lifestyle vaihtoehdon maksimoit kokemuksesi kielimatkalla yhdistämällä ykkösharrastuksesi viihdyttäviin ja informatiivisiin kielen oppitunteihin.

  Lue lisää Lifestyle-kielimatkoista

 • Mitä vapaa-ajalla tehdään?

  Kielimatkaohjaajat varmistavat, että sinulla on aina jotain hauskaa tekemistä. Menette yhdessä retkille (rannalle, elokuviin, ostoksille jne.) tai ehkä kokeilette eri urheilulajeja yhdessä. Iltaisin on myös paljon aktiviteetteja - kuten STS Student Partyt! Löydät lisätietoja kurssikohteen vapaa-ajan aktiviteeteista kunkin kielimatkakohteen omalta sivulta.

  Haluatko maksimoida hauskuuden kielimatkalla? Tutustu STS Explorer Passin sisältöön sen kielimatkakohteen sivulla, joka kiinnostaa sinua. Se takaa sinulle pääsyn lisäaktiviteetteihin kuten huvipuistoon, toiseen suurkaupunkivierailuun tai ainutlaatuiseen nähtävyyksien katseluun pyörällä tai veneellä. 

 • Millaisia oppitunnit ovat?

  Oppitunnit poikkeavat aivan varmasti suomalaisista oppitunneista - opettajamme ottavat huomioon, että olet opiskelemassa kieltä siellä, missä sitä puhutaan äidinkielenä. Järjestämme vaihtelevasti ryhmätöitä, esitelmiä, lausumisharjoituksia ja ohjattuja aktiviteetteja, joihin osallistut yhdessä uusien ystäviesi kanssa ympäri maailmaa. Kotitehtäväsi voi esimerkiksi olla kertoa opiskelukavereillesi sinun ja isäntäperheesi illallisesta.

 • Voinko majoittua ystäväni kanssa?

  Ehdottomasti. Pyrimme majoittamaan samaa sukupuolta olevat ystävät ja sisarukset samaan isäntäperheeseen näin halutessanne. Sama koskee hotelli- ja kampusmajoitusta. Jopa neljä ystävää tai sisarusta voi asua yhdessä. Kerro meille varausvaiheessa, kenen kanssa haluat asua.

  Lue lisää Varaustietoa

 • Miten valitsette isäntäperheet?

  Isäntäperhe on tärkeä osa kielimatkaasi. Käytämme paljon aikaa sopivien ja motivoituneiden isäntäperheiden löytämiseksi. Olemme asettaneet tarkat ohjeet ja ehdot, joilla isäntäperheet valitaan ja hyväksytään. Vierailemme kaikkien isäntäperheiksi hakevien perheiden kodeissa ja haastattelemme heitä. Meillä on paljon isäntäperheitäperheitä, jotka ovat tehneet kanssamme yhteistyötä jo vuosien ajan!

 • Mihin minun tulee erityisesti kiinnittää huomiota, kun teen varauksen?

  Kaikista tärkeintä on, että varauksella varmistat paikkasi kielimatkaryhmässä haluamaasi kohteeseen. Siksi haluamme tehdä mahdollisimman helpoksi varata kielimatka. Kun saamme varauksesi, annamme lisäohjeita tiedoista, joita tarvitsemme sinulta.

  Aloita valitsemalla kohteesi

  Tutustu ´Tehostartti kielimatkan valintaan´ postaukseen STS Blogissa.

 • Voinko lähteä kielimatkalle yksin?

  Yhä useammat nuoret päättävät lähteä kielimatkalle yksin. Kielimatkalta saa helposti uusia ystäviä! Monet nuoret kokevat, että muihin kielimatkalaisiin tutustuminen on helpompaa yksin matkustaessa. Olet osa kielimatkaryhmää ja ohjaajasi varmistaa, että pääsette tutustumaan toisiinne hauskanpidon lomassa.

 • Kuinka varaan matkan?

  1 – Valitse kohteesi

  2 – Valitse sopiva kurssi

  3 – Varaa ja aloita lähtölaskenta!

 • Miten hyvin kieltä pitää osata ennen lähtöä?

  Sinulla ei tarvitse olla tiettyä arvosanaa tai tietynlaista kokemusta kielen käyttämisestä kielimatkalle lähtiessäsi.

  Teet jo ennen matkaa kielitasotestin, jonka mukaan sijoitus juuri omaa tasoasi vastaavaan ryhmään kielimatkalla. Opetusryhmässä on noin 15 oppilasta hieman kohteesta ja kurssista riippuen.

 • Mitä oppikirjoja STS käyttää?

  STS on suunnitellut ainutlaatuisen, hauskan ja pedagogisen opetusohjelman sekä siihen kuuluvat oppikirjat kielimatkalle osallistuville nuorille. Ohjelma on erittäin pidetty, kurssien ja oppituntien sisältö on suunniteltu oppikirjojemme kirjoittajien toimesta, jotta saat mahdollisimman paljon irti kielen opiskelista matkasi aikana!

 • Millaisia isäntäperheet ovat?

  Maailmassa tuskin on kahta ihan samanlaista perhettä. Myös isäntäperheitä on hyvin monenlaisia! Perhe voi olla aviopari ilman omia lapsia, samaa sukupuolta oleva pari tai vaikka yksinhuoltajaäiti. Perhe voi olla nuori, keski-ikäinen tai vanhempi. Useimmilla perheillä on omia eri ikäisiä lapsia. Isäntäperheet voivat asua eri tyyppisissä kodeissa isoista omakotitaloista kerrostalohuoneistoihin. Se, mikä näitä perheitä yhdistää on halu asua kansainvälisessä ympäristössä ja oppia tuntemaan oppilaita ympäri maailmaa. Useimmat heistä ovat toimineet isäntäperheinä STS:n oppilaille vuosia, ja monet oppilaistamme pitävät yhteyttä perheisiin matkan jälkeenkin.

 • Miten pääsen kouluun?

  Matkan pituus kouluun ja aktiviteetteihin riippuu kielimatkakohteestasi ja siitä, missä majoituksesi sijaitsee. Joskus koulu on kävelymatkan päässä, useimmiten matka tehdään julkisilla. Jos tarvitset bussikortin, voit ostaa sen ensimmäisenä päivänä kohteessa ohjaajiemme avustuksella.

  Maltalla kaikki kuljetukset kouluihin, aktiviteetteihin ja iltadiskoihin järjestetään STS:n puolesta! Ison-Britannian kohteissa paikallinen bussikortti sisältyy matkan hintaan.

 • Voinko lähteä kielimatkalle vaikka minulla on sairaus tai allergioita?

  Teemme kaikkemme, että jokainen pääsee unelmiensa kielimatkalle. Siksi on tärkeää, että kerrot meille avoimesti kaikki sairautesi ja allergiasi. Näin pystymme löytämään juuri sinulle parhaan ratkaisun. Meillä on isäntäperheitä, joilla on kokemusta diabeteksesta, allergioista, lääkityksistä, ruokavalioista ja elintavoista. Ota meihin yhteyttä jos olet epävarma, autamme mielellämme!

  Lue lisää Varaustietoa.

 • Mistä saan tietoa lennoista ja isäntäperheestäni?

  Jokainen kielimatkalainen saa pääsyn henkilökohtaiselle STS MyPage-sivulle. Mypage sivultasi saat lisätietoa kielimatkasi yksityiskohdista. Mypage sivun kirjautumistiedot lähetetään yleensä huhti-toukokuun aikana, lähetämme ohjeet ja salasanan nuoren sähköpostiin, joka on ilmoitettu varauksen yhteydessä.  

  Lue lisää MyPage.

 • Miten STS peruutusturva toimii?

  Kun varaat kielimatkan, voit valita STS peruutusturvan, jonka turvin voit peruuttaa tai uudelleen varata matkasi ilman lisäkustannuksia aina 30 päivää ennen lähtöä. Peruutuksiin, jotka tehdään myöhemmin kuin 30 päivää ennen lähtöä, vaadimme lääkärintodistuksen.

  Lue lisää STS peruutusturvasta.

 • Miten paljon opin kielimatkalla?

  Olet vieraan kielen ympäröimänä kaikkialla - isäntäperheessä, koulussa ja vapaa-ajallasi, ja hyödyt joka minuutista. Luokkahuoneessa hankkimasi tiedot ja taidot ovat vain yksi osa opiskelua. Pyrimme siihen, että ryhmät ovat mahdollisimman kansainvälisiä, jotta kieltä tulisi käytettyä mahdollisimman paljon. Opit myös paljon käytännössä oppituntien jälkeen, kun vietät vapaa-aikaa isäntäperheesi kanssa, menet shoppailemaan tai vaikka ostamaan jäätelöä.

  Lue lisää opiskelusta STS:n tapaan

 • Mikä on elämän tarkoitus?

  Mielestämme elämän tarkoitus on ehdottomasti toteuttaa unelmia ja haaveita, nähdä mahdollisimman paljon maailmaa, tutustua erilaisiin kulttuureihin, rakentaa siltoja ja solmia ystävyyssuhteita maantieteellisiin, uskonnollisiin, kultturillisiin, seksuaalisiin tai rodullisiin eroavaisuuksiin katsomatta!