Summer Academy
Sinulle 8-19-vuotias
+358 9 685 0830

Tietoa vanhemmille

Hyvät vanhemmat! Onko kotonanne ollut puhetta kielimatkoista? Hienoa! Kielimatka on yksi tehokkaimmista tavoista sekä oppia vierasta kieltä että kasvaa ihmisenä inspiroivassa ympäristössä.

Oppilaillamme on hauskaa ja he tapaavat uusia ystäviä samalla, kun he preppaavat kielitaitoaan ihan huomaamattaan. Yhdessä arkipäivien muodollisemman opetuksen myötä kyky ymmärtää ja puhua kieltä kehittyy asteittain - jopa siihen pisteeseen, että nuori alkaa nähdä unia vieraalla kielellä.

Paljon muutakin kuin kielen opiskelua

Kielimatkalla kielen opiskelua ja lomailua tärkeämpää on se, että matkailu avartaa ja antaa uusia näkökulmia, mikä puolestaan voi rohkaista tekemään päätöksiä tulevaisuutta silmällä pitäen. Lisäksi kielimatkalta saa uusia ystäviä monista eri maista. 

Joka vuosi nuoret mainitsevat asiakaspalautteissamme kielen harjoittamisen käytännössä, uudet ystävät ja upeat kokemukset. Tutustuminen muihin kulttuureihin ja henkilökohtainen kasvu ihmisenä mainitaan myös usein nuorten jakaessa kokemuksiaan.

Anna jotain arvokasta

Jokainen vanhempi haluaa antaa lapselleen hyvän tulevaisuuden. Vieraan kielen tuntemus on aina etu, huolimatta siitä mihin lapsi elämässään suuntaa. Kielimatka ulkomailla kehittää lapsesi kielitaitoa, mutta samalla matka auttaa häntä kehittymään ihmisenä ja kasvattaa itseluottamusta. Huomaat kyllä eron pian sen jälkeen, kun lento on laskeutunut jälleen Helsinki-Vantaalle.

Ehkä tärkeintä on nuoren kielellinen kokemus ja oppiminen. he saavat itseluottamusta kielen käyttäjinä, uskaltavat lähteä puhumaan vierasta kieltä tilanteesta riippumatta ja saavat työkaluja tehokkaaseen oppimiseen myös kielimatkan jälkeen. Kielimatkalla rakennettu pohja kielenopiskelulle auttaa myös oppitunneilla matkan jälkeen.

Ylva Brandt, yläasteen opettaja ja STS ohjaaja


8-Phone-Women-AdobeStock_118224614.jpg 8-Phone-Women-AdobeStock_118224614.jpg

Vastauksia kysymyksiisi

helposti ja nopeasti! Jätä alle puhelinnumerosi, tavoittelemme sinua puhelimitse mahdollisimman pian!


1-C2C-Leader-Kathrine-Ostenstad-ROute-66_2940 (1).jpg 1-C2C-Leader-Kathrine-Ostenstad-ROute-66_2940 (1).jpg

Lataa esitteemme, ole hyvä!

Sports & Lifestyle, Adventure, Intensive vai Original? Lataa kesän esite ja valitse suosikkisi!

Usein kysytyt kysymykset

 • Minkälaisia matkoja tarjoatte?

  Olemme kaikki erilaisia, siksi myös opimme eri tavoin. Haluatko oppia kieltä aktiivisen tekemisen kautta vai viihdytkö paremmin luokkahuoneessa?

  Kielimatkat - Klassisilla kielimatkoilla sinulla on sekä oppitunteja ja hauskoja retkiä ja aktiviteetteja. Kielimatkaan voit yhdistää urheilukurssin (tai valokuvausta, vapaa-aikaa jne.) monissa kohteissamme. Tällä kielimatkatyypillä on myös mahdollista valita intensiivikurssi.

  Lue lisää kielimatkoista

  Urheilumatkat - Näillä matkoilla voit yhdistää urheiluharrastuksen kielen oppimiseen. Näillä matkoilla on yleensä vähemmän oppitunteja, ja kielen oppimiseen keskitytään urheiluharrastuksen kautta kansainvälisessä ryhmässä.

  Lue lisää urheilumatkoista

  Seikkailumatkat - erittäin suosittu kielimatka, jolla ei ole perinteistä kielen opetusta luokkahuoneessa. Tämä kielimatka on täynnä aktiviteetteja, retkiä ja muuta hauskaa. Esimerkiksi Coast to Coast on seikkailu, jolla oppilaamme matkaavat halki USA:n pysähtyen monissa jännittävissä paikoissa matkan aikana.

  Lue lisää Adventure-kielimatkoista

  Lifestyle - tällä kielimatkalla pääpaino on suositussa harrastuksessa. Jos esimerkiksi pidät valokuvauksesta tai surffauksesta, voit yhdistää mielenkiinnon kohteesi kielimatkaasi. Valitsemalla Lifestyle vaihtoehdon maksimoit kokemuksesi kielimatkalla yhdistämällä ykkösharrastuksesi viihdyttäviin ja informatiivisiin kielen oppitunteihin.

  Lue lisää Lifestyle-kielimatkoista.

 • Millaisia oppitunnit ovat?

  Oppitunnit poikkeavat aivan varmasti suomalaisista oppitunneista - opettajamme ottavat huomioon, että olet opiskelemassa kieltä siellä, missä sitä puhutaan äidinkielenä. Järjestämme vaihtelevasti ryhmätöitä, esitelmiä, lausumisharjoituksia ja ohjattuja aktiviteetteja, joihin osallistut yhdessä uusien ystäviesi kanssa ympäri maailmaa. Kotitehtäväsi voi esimerkiksi olla kertoa opiskelukavereillesi sinun ja isäntäperheesi illallisesta.

 • Voinko majoittua ystäväni kanssa?

  Ehdottomasti. Pyrimme majoittamaan samaa sukupuolta olevat ystävät ja sisarukset samaan isäntäperheeseen näin halutessanne. Sama koskee hotelli- ja kampusmajoitusta. Jopa neljä ystävää tai sisarusta voi asua yhdessä. Kerro meille varausvaiheessa, kenen kanssa haluat asua.

  Lue lisää Varaustietoa.

 • Voinko lähteä kielimatkalle vaikka minulla on sairaus tai allergioita?

  Teemme kaikkemme, että jokainen pääsee unelmiensa kielimatkalle. Siksi on tärkeää, että kerrot meille avoimesti kaikki sairautesi ja allergiasi. Näin pystymme löytämään juuri sinulle parhaan ratkaisun. Meillä on isäntäperheitä, joilla on kokemusta diabeteksesta, allergioista, lääkityksistä, ruokavalioista ja elintavoista. Ota meihin yhteyttä jos olet epävarma, autamme mielellämme!

  Lue lisää Varaustietoa.

 • Miten paljon opin kielimatkalla?

  Olet vieraan kielen ympäröimänä kaikkialla - isäntäperheessä, koulussa ja vapaa-ajallasi, ja hyödyt joka minuutista. Luokkahuoneessa hankkimasi tiedot ja taidot ovat vain yksi osa opiskelua. Pyrimme siihen, että ryhmät ovat mahdollisimman kansainvälisiä, jotta kieltä tulisi käytettyä mahdollisimman paljon. Opit myös paljon käytännössä oppituntien jälkeen, kun vietät vapaa-aikaa isäntäperheesi kanssa, menet shoppailemaan tai vaikka ostamaan jäätelöä.

  Lue lisää opiskelusta STS:n tapaan.

 • Kuinka varaan matkan?

  1 – Valitse kohteesi

  2 – Valitse sopiva kurssi

  3 – Varaa ja aloita lähtölaskenta!

Soita meille+358 9 685 0830
Olemme avoinna ma-pe klo 09.00-17.30 Lisätietoja

Postiosoitteemme
STS Kielimatkat Helsinki
Mannerheimintie 44 A
00260 Helsinki

© STS Education AB 1958–2018