Discover You - in a new language
Monipuolisen maan rajattomat mahdollisuudet

Kielimatkalle USA:han

USA:ssa on kaikkea: suurkaupunkien sykettä, uskomattomia luonnonelämyksiä, maailmankuuluja nähtävyyksiä, viehättävän monipuolinen kulttuuritarjonta sekä moninaisen värikäs väestö. USA on dynaamisen kiehtova maa, josta löytyy jokaiselle jotakin, aina Kalifornian ja Floridan kultaisista hiekkarannoista New Yorkin ja Los Angelesin vilkkaaseen kaupunkielämään. Keksitkö parempaa paikkaa viettää kesää kieltä oppien, kuin loputtomien mahdollisuuksien maa?

Mihin haluaisit matkustaa?

Florida
Yhdysvallat
 • Kilometreittäin kauniita rantoja
 • Loistava sijainti aurinkoisessa osavaltiossa
 • Upea ilmasto kaikkina vuodenaikoina
San Diego
Yhdysvallat
 • Yksi USA:n cooleimpia kaupunkeja
 • Rento kalifornialainen elämänmeno
 • Eläväinen kulttuurielämä
Coast to Coast USA:ssa
Yhdysvallat
 • Ikä 14-19
 • On the road
 • Englanti
 • Ryhmämatka
Santa Barbara
Yhdysvallat
 • Upeat rannat ja täydelliset puitteet surffauskurssille
 • Lyhyt välimatka kaupungin ja rannan välissä
 • Rento Kalifornialainen elämäntyyli ja -asenne

Inspiroivat infotilaisuudet!

Ilmainen esitteesi, ole hyvä!

Lataa kielimatkaesite ja saat lisätietoa kielimatkoista, kohdemaista ja siitä ihanasta ajasta ulkomailla, joka useimmiten on se nuoren ´ikimuistoisin kesä ikinä´!

Englannin opiskelua USA:ssa

USA on täydellinen maa englanninkielen opiskelemiseen ja oppimiseen. Olet luultavasti koko elämäsi ajan kuullut Amerikan englantia, tietoisesti tai tiedostamattasi, elokuvissa, tv-sarjoissa, musiikissa, peleissä ja muissa medioissa. Tästä syystä Amerikan englanti on yleensä meille se ´paremmin pohjustettu´ ja kotoisamman kuuloinen, helpommin ymmärrettävissä oleva englannin kieli. Amerikkalaiset ovat luonteeltaan avoimia ja puheliaita, mikä tarjoaa loistavan tilaisuuden treenata kieltä oppituntien lisäksi myös arkisissa keskusteluissa paikallisten kanssa. Joka vuosi tuhannet nuoret matkustavat USA:han tavoitteenaan kehittää kieltaitoaan ja palaavat kotiin repussaan paljon enemmän, kuin mitä olivat osanneet kuvitellakaan. Kielitaidon ja kielellisen rohkeuden lisäksi mukaan on tarttunut upeita muistoja ja uusia ystävyyssuhteita ympäri maailmaa. Tartu siis tilaisuuteen lähteä tututumaan kieleen ja kulttuuriin ja viettämään unohtumaton kesä samalla, kun kielitaitosi saa hyödyllistä boostia taas seuraavaan kouluvuoteen.

USA:ssa tarjolla on Classic-kielikurssien lisäksi STS Adventure; Coast to Coast roadtrip, joten pääset valitsemaan joko luokkahuoneopetusta sisältävän perinteisemmän kielimatkan tai kokemuksiin ja elämyksiin pohjautuvaa kielenopiskelua. Classic-kurssityyppi on suosituin kurssityyppimme ja tarjoaa täydellisen sekoituksen opiskelua ja hauskaa vapaa-aikaa sekä retkiä. Roadtripillä kehität kielitaitoasi jokapäiväisessä kanssakäymisessä kansainvälisen ryhmän, ohjaajien, kuskien ja paikallisten ihmisten kanssa yhteensä 12 osavaltion halki seikkaillessasi. Valitse sinulle sopiva kurssityyppi ja valmistaudu unohtumattomaan elämykseen USA:ssa!

Matkustaminen USA:han

Riippumatta siitä, kumman kurssityypin valitset, on STS tukenasi ja turvanasi koko matkan ajan. Saapuessasi USA:han, on sinua kentällä vastassa henkilökuntaa, joka opastaa sinut ja matkakumppanisi yhteisiin kenttäkuljetuksiin perheiden luo, kampukselle tai hotellille. Ohjaajasi ja muu kokenut STS:n henkilökunta sekä ammattitaitoiset opettajat ovat matkalla takaamassa sinun ja uusien ystäviesi viihtymisen ja pitämässä huolen siitä, että saatte kielimatkastanne irti sen parhaan mahdollisen hyödyn.

USA:han matkustavilta vaaditaan aina voimassa oleva passi sekä ESTA-rekisteröityminen. Saat lisäohjeita ja muistutuksia tarvittavista matkustusasiakirjoista STS:ltä hyvissä ajoin ennen matkaa.

USA:sta

The United States of America, USA, on sulatusuuni, joka valtavana valtiona pitää sisällään käsittämättömän paljon. Maa ulottuu koko mantereen halki ja matkalla rannikolta toiselle pääsee näkemään valtavan valikoiman erilaisia kaupunkeja, kulttuureja, ihmisiä, elämäntyylejä ja maisemia, aina kultaisista hiekkarannoista valtaviin vuoristoihin ja vehreisiin tasankoihin. Vaikka yhteiskunta on moninainen ja elämänmeno voi eri osavaltioissa olla hyvinkin erilaista, on jokaiselle amerikkalaiselle yhteistä ystävällinen ja avoin luonne sekä ahkera asenne

Yhdysvallat

Väkiluku: 322 miljoonaa
Pinta-ala: 9.8 milj. km2 
Pääkaupunki: Washington D.C.  
Suurin kaupunki: New York City (8.5 milj. asukasta)  
Osavaltioiden määrä: 50  
Aikaero Suomeen: 7-12 tuntia, osavaltiosta riippuen
Vauutta: Yhdysvaltain Dollari (USD)

Sää ja ilmasto

USA on suurikokoinen maa, jonka sisään mahtuu usemapaakin ilmastovyöhykettä, mutta kaikissa kielimatkakohteissamme kesät ovat mukavan lämpimiä ja ilmasto miellyttävä. New Yorkissa ja Kaliforniassa kesän lämpötila on päivisin noin 25-30 °C, kun taas Floridassa ja esimerkiksi Las Vegasissa voi lämpötila helposti kivuta yli tuon 30 °C:n. Satunnaisten kesäsateiden vuoksi suosittelemme pakkaamaan mukaan vaatetusta kaikille keleille, mutta todennäköisesti tulet käyttämään kesäisiä vaatekappaleitasi ja uima-asuasi huomattavasti useammin, kuin sadevaatteitasi! Huomaathan, että kuumalla kelillä veden juominen ja riittävät aurinkosuojakertoimet ovat ehdottomia!

Yhteenveto

Luettelo siitä, mitä voit nähdä ja kokea USA:ssa on loputon. Kaikki kielimatkat USA:han ovat omanlaisiaan ja eroavat toisistaan, mutta huolimatta siitä, minkä valitset, on varmaa ainakin se, että pääset kokemaan jotain ennenkokematonta, näkemään ennennäkemätöntä ja saamaan ystäviä eri puolilta maapalloa. Jokaiselta matkalta palaat kotiin itsevarmempana, paremman kielitaidon kera ja olet ottanut askeleen kohti kansainvälisempää sinää! Valitse siis oma matkasuosikkisi ja valmistaudu elämäsi kesään!