Viimeinen mahdollisuus! Varaa kielimatkasi 20. toukokuuta mennessä!

Lähde ihmeessä – kielimatka oli ihana ja ihmeellinen kokemus!

Ruotsalainen Siri valitsi Brightonin STS:n kielimatkakohteekseen.

”Majoituin isolla kampuksella, jossa oli ihmisiä joka puolilta maailmaa. Meillä oli kampuksella paljon erilaisia aktiviteetteja kuten muotinäytöksiä, urheilua, erilaisia haasteita ja leffailtoja. Ruokala oli viiden minuutin kävelymatkan päässä huoneestani ja ruoka oli tosi hyvää. Saimme maistiaisen siitä, millaisia ruokia Englannissa syödään aamiaiseksi, lounaaksi ja päivälliseksi. Muut oppilaat olivat todella kivoja ihmisiä, ja ohjaajat olivat myös loistavia. Tuntui että he todellakin rakastivat työtään, ja heille oli helppo puhua. Kampuksen ympäristö oli mukava ja turvallinen, ja kaikki olivat hyvin ystävällisiä.

Paras asia reissussani oli se, että sain paljon uusia ystäviä. He tulivat maailman eri kolkista, enkä tule koskaan unohtamaan heitä enkä muistoja, joita koimme yhdessä. Suosikkimuistojani on se, kun vietimme aikaa toistemme huoneissa, puhuimme ja nauroimme. Meistä tuli niin läheisiä!

Minusta todellakin tuntuu, että sain kattavan kuvan brittiläisestä kulttuurista ja ihmisistä, koska emme viettäneet aikaa pelkästään Brightonissa, vaan kävimme myös Lontoossa ja Cambridgessä sekä muilla retkillä. Meillä oli myös aikaa shoppailuun ja kaupunkeihin tutustumiseen.

Tärkeimmät neuvoni:

  • Valmistaudu matkaan hyvin, tee lista asioista, joita tulee pakata. Asennoidu matkalle lähtöön mielellään jo pari päivää ennen matkan alkua.
  • Lähde reissuun avoimin mielin. Älä ujostele vaan lähesty ihmisiä rohkeasti ja ole mukava toisille. Kysy ihmisiä rohkeasti kanssasi ulos, haasta itseäsi. Yritä puhua muille oppilaille ja ohjaajille jotain, ei pelkästään oman maasi kurssikavereille.
  • Kokeile rohkeasti erilaisia aktiviteetteja.
  • Jotta kielitaitosi kehittyy, kysy rohkeasti paljon kysymyksiä ja yritä käyttää keskusteluissa sekä oppitunneilla kieltä niin paljon kuin mahdollista.
  • Ole oma itsesi ja haasta itseäsi! Älä seiso katsomassa sivusta, vaan haasta itseäsi usein ja puhu rohkeasti toisille ihmisille. Puhuminen oli minulle aluksi jopa pelottavaa, mutta jälkikäteen ymmärsin, että kaikki muutkin kielimatkalaiset olivat yhtä pelokkaita kuin minä olin. En ollut tunteideni kanssa yksin, ja tutustuin sitäkin kautta hyvin muihin oppilaisiin.

Uskalla ihmeessä lähteä! Kielikoulu oli ihana kokemus ja rakastin Brightonia!”